Kadrs no filmas "Blakus"
 
Aktualitātes
07.11.2019

Latvija ar trim filmām pārstāvēta Kotbusas kinofestivālā Vācijā

Komentē
0

Nedēļas garumā, no 4. līdz 10. novembrim, Vācijā norisinās Starptautiskais Kotbusas kinofestivāls, kurā šogad skatāmas arī trīs Latvijas filmas.

Kotbusas kinofestivāls notiek kopš 1991. gada un ir viens no nozīmīgākajiem Austrumeiropas kinofestivāliem. Tas notiek Kotbusas pilsētā 120 kilometru attālumā no Berlīnes.

Divas Simtgades filmas Latviju pārstāv bērnu filmu skatē: Ināras Kolmanes "Bille" pēc Vizmas Belševicas romāna un Edmunda Jansona animācijas filma "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" pēc Luīzes Pastores grāmatas "Maskačkas stāsts", savukārt Alises Zariņas debijas pilnmetrāžas filma "Blakus" cīnās par galveno balvu jauniešiem paredzētajā U18 filmu konkursā, kura uzvarētāju un 3000 eiro lielās naudas balvas ieguvēju izvēlas skolēni.

Visas trīs Latvijas filmas skatāmas Kotbusas pilsētas hallē: "Blakus" 6. novembrī, "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" 7. novembrī, bet "Bille" 10. novembrī.

Tikmēr šonedēļ tepat Rīgā sāksies nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" festivāls, kur "Blakus" izvirzīta labākās pilnmetrāžas filmas balvai, savukārt "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" cīnīsies par labākās animācijas filmas godu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!