Aktualitātes
18.01.2020

"Satori" podkāstu turpina raidījumi par mākslīgo intelektu un sektām

Komentē
0

"Satori" podkāstu turpina raidījuma "Sargiet galvas!" otrā sērija par mašīntulkošanu un mākslīgo intelektu, kā arī Ilzes Jansones pētniecisko rakstu cikla "Sektas un traģiskā reliģija" pirmā daļa.

Zinātnei, sabiedrībai un politikai veltītā "Satori" podkāsta "Sargiet galvas!" otrajā raidījumā Ivars Ījabs un Vents Zvaigzne sarunājas ar Mārci Pinni, kurš ieguvis datora runas, teksta un interneta tehnoloģiju maģistra grādu Kembridžas Universitātē, aizstāvējis datorzinātņu doktora grādu Latvijas Universitātē, izstrādā valodas tehnoloģijas mašīntulkošanas risinājumiem un runas atpazīšanai, plašākā kontekstā – palīdz radīt mākslīgā intelekta tehnoloģijas. Mārcis Pinnis ir galvenais pētnieks valodas tehnoloģiju uzņēmumā "Tilde" un docē mākslīgā intelekta kursu Ekonomikas un kultūras augstskolā. Par vienu no nozīmīgākajiem zinātnes sasniegumiem 2018. gadā Latvijas Zinātņu akadēmija atzina Mārča Piņņa un viņa kolēģu izstrādāto jauno mašīntulkošanas tehnoloģiju, kas balstās neironu tīklu dziļās mašīnmācīšanas metodēs un ir īpaši piemērota tulkošanai latviešu un citās mazajās valodās.

Projektu finansiāli atbalsta Eiropas Parlamenta grupa "Renew Europe".

Savukārt rakstnieces un teoloģes Ilzes Jansones rakstu sērijas "Sektas un traģiskā reliģija" pamatā ir Latvijas sabiedrību satricinājušais notikums, kad pērn maijā neasistētās dzemdībās mājās nomira reliģiskās kustības "Pirmā evaņģēliskā Jēzus draudze" sekotāja. Triju publikāciju garumā Jansone mēģinās labāk izprast šādu organizāciju darbību, tāpēc cikla pirmā daļa veltīta sektu definīcijām un Reliģisko organizāciju likumam.

"Satori" podkāsts iznāk reizi nedēļā, un tajā klausāma gan jaunākā literatūra, gan spilgtākie "Satori" autoru raksti par dažādām tēmām. Tāpat reizi mēnesī iznāk "Satori" podkāsts "Sargiet galvas!", kurā Ivars Ījabs un Vents Zvaigzne sarunājas ar Latvijas zinātniekiem.

"Satori" podkāsts ērti klausāms "Spotify", "Podbean", "Apple Podcasts" un citās podkāstu platformās. Jaunākās podkāsta epizodes jau drīzumā varēs atrast arī "Delfu" podkāstu sadaļā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!