Aktualitātes
16.10.2018

Četri ieteikumi kulturālai darba nedēļai

Komentē
0

Šonedēļ iesakām novērtēt jau par klasiku kļuvušas un par tādu topošas filmas, aplūkot Londonas dizaina biennālē apbalvoto Latvijas instalāciju, kā arī apskatīt mūsdienu versiju par 12 apustuļiem.

  1. Ja vēl neesi paspējis, iesakām otrdien "Splendid Palace" noskatīties skatītāju un kritiķu atzīto Annas Vidulejas spēlfilmu "Homo novus" pēc Anšlava Eglīša romāna motīviem. Pirms seansa – tikšanās ar filmas radošo komandu.
  2. Šonedēļ iesakām nepalaist garām Londonas Dizaina biennāles 2018 žūrijas balvu ieguvušās Artūra Analta interaktīvās instalācijas "Matter to Matter" viesošanos Rīgā, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. Instalāciju vislabāk aplūkot trešdien, kad muzejs atvērts ilgāk un pieejams par akcijas cenu.
  3. Tāpat šonedēļ iesakām novērtēt Rīgas Doma dārzā skatāmo tēlnieka Sanda Aispura personālizstādi "utt." – 12 apustuļu skulptūras, kuras veidotas, par modeļiem un prototipiem izmantojot mākslinieka laikabiedrus un draugus.
  4. Savukārt piektdien "Splendid Palace" Mazajā zālē ar režisora un rakstnieka Aivara Freimaņa 1977. gada ikonisko spēlfilmu "Puika" tiks atklāta Rīgas Starptautiskā kinofestivāla (RIGA IFF) programma "Home Made". Šajā seansā skatītājiem pirmo reizi būs iespēja redzēt Latvijas kino vēsturē nozīmīgās filmas restaurēto versiju.
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!