Aktualitātes
28.04.2018

Četri ieteikumi kulturālai nedēļas nogalei

Komentē
0

Šajās brīvdienās iesakām iepazīt režisora Aivara Freimaņa kinomantojumu, izekot latviešu mākslai trimdas ceļos un pavadīt mēmu šausmu piepildītu svētdienas vakaru.

  1. Pasaules filmu festivāla ietvaros sestdien "Kino Bizē" tiks izrādītas nesen mūžībā aizgājušā Aivara Freimaņa īsfilmas "Dzintara latvietis 87" (1987) un "Hepenings ar M.Z." (1987), kā arī filmu-mozaīka ar Kuldīgas dzīves ainiņām "Kuldīgas freskas" (1966).
  2. Tāpat sestdien Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Lielajā izstāžu zālē visas dienas garumā norisināsies izstādes "Pārnēsājamās ainavas" atklāšanas programma. Izstāde seko pavedieniem, kas caur dažādām pasaules vietām ved uz vairāku radošu, bieži mazzināmu, Latvijas emigrācijas un trimdas personību un neformālu grupu stāstiem.
  3. Svētdien Dailes teātrī būs iespējams noskatīties Kārļa Lāča, Jāņa Elsberga un Evitas Mamajas mūziklu "Pūt, vējiņi!", kas tapis pēc Raiņa lugas un latviešu tautasdziesmu motīviem un ko 2011. gadā Liepājas teātrī iestudēja režisors Dž. Dž .Džilindžers.
  4. Savukārt bārā "Aleponija" svētdien ar Žana Epšteina filmu "The fall of the house of Usher" (Francija, 1928) turpināsies kinocikls "Mēmo šausmu svētdienas Aleponijā".
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!