Aktualitātes
09.10.2018

Četri ieteikumi kulturālai darba nedēļai

Komentē
0

Šajā darba nedēļā iesakām atbrīvoties no rēgiem caur laikmetīgo mākslu, vēlreiz domāt un spriest par tikumības jēdzienu, kā arī apskatīt fotogrāfa Arņa Balčus izstādi kopā ar pašu autoru.

  1. Otrdien iesakām apmeklēt laikmetīgās mākslas centrā "kim?" skatāmo 13. Baltijas triennāles "Atbrīvoties no rēgiem" izstādi. Baltijas triennāle ir lielākais laikmetīgās mākslas notikums Latvijas, Lietuvas un Igaunijas simtgades svinību ietvaros un izstādē Rīgā reflektē par atmiņām un to, kas zaudēts vai atstāts aiz sevis.
  2. Trešdien Raiņa un Aspazijas mājā dažādu jomu pārstāvji spriedīs par nesen atkal aktualitāti ieguvušo tikumības jēdzienu, meklējot atbildes uz šādiem jautājumiem: "Kas ir mūsu "morālais kompass" un vērtības Raiņa laikā un tagad, kas ir mainījies un kādēļ? Vai valsts var reglamentēt mūsu sirdsapziņu? Kāpēc mūsu kopumā sekulārajā vērtību sistēmā iezogas tradicionālo vērtību naratīvi, kas parasti raksturīgi reliģiski konservatīvām kopienām?"
  3. Trešdien bārā-grāmatnīcā "Bolderāja" uz savu autorvakaru aicina dzejnieks Arvis Viguls, kam tikko pēc sešu gadu pārtraukuma iznācis krājums "Grāmata".
  4. Ceturtdien Latvijas Fotogrāfijas muzejā notiks sarunu vakars un izstādes "Izstāde pēc izstādes" aplūkošana kopā ar autoru – fotogrāfu Arni Balču. Tajā būs iespēja iesaistīties sarunā ar mākslinieku, kā arī jautāt un noskaidrot to, kas šķitis nesaprotams vai nepieņemams, apmeklējot izstādi.

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!