Notikums
21
Mar
18:00

Festivāls "Process": Jura Poškus filma "110/220"

Komentē
0
Atgādināt

Ceturtdien, 21. martā, plkst. 18:00 kinoteātrī "Kino Bize" eksperimentālā kino festivāla "Process" ietvaros būs skatāma Jura Poškus filma "110/220".

Uzņemta 1997. gadā Losandželosā un Maskavā, filma ir diptihs par divām megapilsētām ar vairāk nekā 10 miljoniem iedzīvotāju katrā. Šīm pilsētām ir kopīgs apdzīvotās teritorijas plašums, monumentālas transporta sistēmas un liela mēroga plānošana. Kamera pārvietojas pa pilsētplānošanas veidotajām ģeometriskajām līnijām, attīstot pragmatisku, frontālu skatījumu, līdzīgu agrīnajam kino vai teātra skatuvei. Filma mēģina atrast maģisko ikdienišķajā, fokusējoties uz vienkāršām cilvēku darbībām un statiskiem brīžiem kustības iekļautā vidē. Šāda aina varētu pavērties citplanētietim, kurš ieradies uz Zemes savākt pierādījumus par cilvēku civilizācijas klātbūtni, pats paliekot neredzams.

Filma "110/220" ir režisora Jura Poškus maģistra darbs, beidzot Kalifornijas Mākslas institūtu Losandželosā. Filma saņēmusi balvu kā labākā eksperimentāli dokumentālā filma Anārboras kinofestivālā ASV 1999. gadā un žūrijas balvu "New York Expo" 2000. gadā. Filma izrādīta 1998. gada Roterdamas kinofestivālā, bet 2006. gadā tā tika demonstrēta Ņujorkas Modernās mākslas muzeja (MoMa) regulārajos seansos. Ar Jāņa Putniņa un citu entuziastisku cilvēku palīdzību festivālā "Process" filmu varēs redzēt atjaunotā kvalitātē.

Trešais eksperimentālā kino festivāls "Process" šogad notiks Rīgā no 20. līdz 24. martam, piedāvājot plašu starptautisku programmu ar filmu skatēm, performancēm, lekcijām, diskusijām un citiem notikumiem. Festivāls ir veltīts analogajam eksperimentālajam kino, dodot vietu fiziskajam filmas medijam tā personiskajās, neparedzamajās formās.

Biļetes 4-5 EUR "Bezrindas.lv".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!