Nosaukums: Sentimentāls ceļojums. Atmiņas 1917–1922
Autors: Viktors Šklovskis
Gads: 2018
Izdevējs: Jāņa Rozes apgāds
 
 
Grāmatas
16.02.2018

Sentimentāls ceļojums. Atmiņas 1917–1922

Komentē
0

"Jāņa Rozes apgādā" iznākuši Viktora Šklovska memuāri "Sentimentāls ceļojums. Atmiņas 1917–1922".

Grāmata ļauj ielūkoties 20. gadsimta sākuma dramatiskajos notikumos, kas satricināja visu pasauli un par kuriem joprojām zināms ļoti maz. Viņa atmiņas sākas ar 1917. gada Februāra revolūciju Pēterburgā, aizved uz frontes līniju Galīcijā un tālāk uz Persiju, pēc tam atpakaļ uz Krieviju un Ukrainu un visbeidzot emigrācijā uz Berlīni, kur tās 1923. gadā pirmoreiz tika publicētas.

Viktors Šklovskis (1893-1984) ir krievu rakstnieks, kinoscenārists, pasaulslavens literatūras teorētiķis un kritiķis, viens no krievu formālisma skolas dibinātājiem. Sākoties Pirmajam pasaules karam, viņš brīvprātīgi iestājās armijā, kur par nopelniem kaujas laukā saņēma Sv. Jura krustu, vēlāk bija aktīvs Februāra revolūcijas dalībnieks, palīdzēja organizēt antiboļševiku sazvērestības, neticamā kārtā tika cauri sveikā, emigrēja un atkal atgriezās dzimtenē, kur galu galā atrada kopīgu valodu ar padomju varu un pat tika apbalvots ar PSRS Valsts prēmiju.

No krievu valodas tulkojis Edvīns Raups, datorgrafiskais noformējums – Iveta Paegle.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!