Avots: Flickr
 
Aktualitātes
11.10.2017

Zviedrijā norisināsies tikai sievietēm paredzēts mūzikas festivāls

Komentē
1

"Statement Festival" notiks 2018. gada vasarā, un tajā nedrīkstēs piedalīties vīrieši. Šāda iniciatīva radusies pēc vairākiem izvarošanas un citiem seksuālās vardarbības gadījumiem šīgada Zviedrijas mūzikas festivālos, vēsta "The Guardian".

"Statement Festival" radies kā protests pret šīgada Zviedrijas mūzikas festivālos notikušajiem seksuālajiem uzbrukumiem sievietēm. Piemēram, 2017. gadā festivālā "Bråvalla" notikušas četras izvarošanas un 23 cita rakstura seksuālie uzbrukumi, liekot organizētājiem atcelt nākamā gada pasākumu.

Festivāls līdzekļus ieguvis veiksmīgā pūļa finansēšanas kampaņā, kurā tika savākti vairāk nekā 500 tūkstoši zviedru kronu (52 400 eiro) no apmēram 3300 atbalstītājiem.

"Statement Festival" organizētāji pūļa finansēšanas kampaņas aprakstā rakstīja: "Palīdziet mums radīt drošu vietu cilvēkiem, kas vēlas piedalīties festivālā, nejūtot bailes par personīgo drošību."

Festivālā varēs piedalīties sievietes, transsievietes un cilvēki, kas sevi neidentificē ne ar vienu no dzimumiem. Kā apgalvo organizatori, pūļa finansēšanas kampaņā savāktie līdzekļi tiks izmantoti, lai padarītu drošu festivāla norises vietu, kas šobrīd vēl nav izziņota.

Festivālu organizē zviedru komiķe Emma Knikare, kura pēc festivālā "Bråvalla" notikušajiem seksuālajiem uzbrukumiem tviterī rakstīja: "Ko jūs domājat par festivālu, kurā varētu piedalīties visi, izņemot vīriešus, un kas notiktu līdz brīdim, kamēr VISI vīrieši iemācītos uzvesties?"

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!