Blogs
03.06.2019

Ziņojums

Komentē
0

Vai jums ir gadījies novērot: katrai dienai ir kāds ziņojums, kurš atšķir to no citām? Man ir tāds ieradums – vienatnē un klusumā katru rītu kādu minūti vai divas pastāvēt pie loga, skatīties tālumā un gaidīt šo ziņojumu.

Un tad tas pienāk. Šorīt tas bija Gorio tēvs, vakar tā saucās Kapteiņa meitiņa, aizvakar – Bēthovena trešais klavierkoncerts. Es tos visus nevaru atcerēties, tāpat nevaru atcerēties pareizo secību, kā to var tikai reti indivīdi. Visiem ir zināms tas vecais, kurlais grieķis, kurš spēj atcerēties katras sava garā mūža dienas temperatūru un tās svārstības. Lai lasītājs zinātu, ap ko tā lieta grozās (kā teica viens lauku cilvēks manā agrā bērnībā), nosaukšu ziņojumus tādus, kā tos atceros, – Kalpa zēna vasara, Parmas klosteris, Tao jeb Dao, Nāves ēnā, Beidžu bavra, Filumena Marturano, Zaļās ķēdītes, Ja es domāju, tad es esmu, Tālavas taurētājs, Vējiem līdzi, Esamība un nekas, Zilais lakatiņš, Maskava–Petuški, Sigrida Unsete, Melanholiskais valsis, Eiklīda Elementi. Nevaru teikt, ka tas vēstījums man vienmēr ir saprotams.

Māris Bišofs

Māris Bišofs ir mākslinieks un ilustrators, kurš strādājis ne tikai Latvijā, bet arī Izraēlā, Francijā, ASV un citviet. Viņa zīmējumi publicēti daudzos pasaulē zināmos laikrakstos un žurnālos.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!