Aktualitātes
07.10.2019

Zināmi apbalvojuma "Kilograms kultūras 2019" rudens balsojuma rezultāti

Komentē
0

4. oktobra pusnaktī beidzās Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras 2019" Rudens balsojums. Skatītājiem un klausītājiem bija iespēja balsot par darbiem 8 kategorijās, un finālam tika izvirzīts viens darbs katrā kategorijā – tas, kas saņēmis lielāko atbalstu. Rudens balsojumā bija iespējams balsot par darbiem, kas tapuši vai iznākuši laika periodā no šī gada maija līdz augustam.

Kategorijā "Mūzika" finālam izvirzīts grupas "Instrumenti" koncerts Daugavas stadionā 2019. gada 31. augustā.

Kategorijā "Kino" izvirzīta dokumentālā fima "Vija Artmane. Aktrise un laiks" (režisore Agita Cāne-Ķīle, scenārija autore Daira Āboliņa, Latvijas Televīzija).

Kategorijā "Teātris" izvirzīta izrāde "Mārtins Īdens" pēc Džeka Londona romāna (dramaturģe Justīne Kļava, režisors Klāvs Mellis, Valmieras teātris).

Kategorijā "Vizuālā māksla" izvirzīta Daces Lielās izstāde "Gleznas" galerijā "Daugava".

Kategorijā "Literatūra" izvirzīts Leona Brieža romāns "Vilcene un atraitnis" (apgāds "Dienas Grāmata").

Kategorijā "Mantojums" izvirzīta Asnates Smelteres grāmata "Piecdesmit gadi Rīgas modē" (izdevniecība "Neputns").

Kategorijā "Gada pārsteigums" izvirzīts ērģelnieces Ivetas Apkalnas "Saullēkta koncerts" Dzintaru pludmalē 22. jūlijā Jūrmalas festivālā.

Kategorijā "Gada notikums" izvirzīts ceturtais Valmieras teātra vasaras festivāls, kas notika no 2. līdz 4. augustam Valmieras pilsētvidē.

Balvas "Kilograms kultūras 2019" ieguvēji tiks noskaidroti kopumā četros balsojumos – pavasara, rudens, ziemas un fināla balsojumā. No pavasara, rudens un ziemas balsojuma fināla balsojumam tiek virzīts tikai viens darbs katrā kategorijā – tas, kas saņēmis lielāko sabiedrības atbalstu. Finālā katrā kategorijā būs iespējams balsot par trim darbiem. Joprojām iespējams pieteikt savu iecienītāko kultūras baudīšanas vietu kategorijā "Mana kultūrvieta". Ieteikumi šai kategorijai tiek apkopoti visa gada garumā, bet balsot šajā kategorijā būs iespējams tikai fināla balsojumā.

Par balvu "Kilograms kultūras"

"Kilograms kultūras" ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā,  un tas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.lv. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem. Žūrijā darbojas LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Anete Lesīte, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, kā arī LR 3 "Radio Klasika" direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva, Justīne Savitska, Ilze Jansone un Toms Treibergs.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!