Kārlis Ulmanis
pirms 4 gadiem
Rezumē. Efektivitāte veicina labklājību. Labklājība veicina pārtērēšanu. Pārtērēšana - ražošanu vairāk kā vajag. Tas ir normāls process, kurā cilvēkam tagad jāmācās dzīvot labklājībā, nepārtērējot, nevis - efektivizējot, manuprāt.

Kārlis Ulmanis
pirms 4 gadiem
Efektīvāk, noteikti būtu dzīvot pēc iespējas komūnāk un ciešāk. Taču - kas ir tas, kas vairāk veicinās izcirst lielas mežu plantācijas? 100 mājražotāji vai viena efektīva ražotne? Viena pilsēta vai 10 000 mājsaimniecības? Saimnieki, kas dzīvo viensētā, saprot, ka pēc ciršanas - jāstāda atkal, jo viņš ir pat blakus. Efektīvā dzīvoklī dzīvojošs, būs pieradis no labklājības vainojot viensētas un ganības par piesārņojumu skatoties ekselī. Taču realitātē - domāju, ka tieši labklājības augstie apgriezieni pilsētā veicina visa veida ražošanas intensitāti. Pārtērēšana veicina siltumnīcas efekta pieaugumu, nevis jaunsaimnieki ar nesprostos audzējošām vistām.

jjanis
pirms 4 gadiem
Man arī nebūs citas atbildes kā - pelēkā zona ir visam. Vien skaidrs, ka (pārtikas ziņā) vegāns, kurš ēd banānus, klimatu ietekmē nelabvēlīgāk, kā gaļēdājs, kurš ēd ceptu vistu no vecmāmiņas saimniecības (pierādījums ir CO2 konc. pirms 50 vai 100 gadiem). Bet vai centrāla gaļas/olu ražotne ar efektīvāku loģistiku ir automātiski mazāk kaitīga kā daudzas "bezbēdīgo" dzīvnieku saimniecības? Tehniski pilsētā dzīvojošs cilvēks, kas izmanto pilsētas resursus ir mazāk ietekmējošs kā pļavu iedzīvotājs, kas sevi nemitīgi transportē uz pilsētu. Tādēļ nākamais līmenis būtu cilvēkus izvietot koncentrācijas nometnēs.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!