Kadrs no filmas
 
Aktualitātes
26.05.2019

"Zelta palmas zaru" pirmoreiz iegūst Dienvidkorejas filma

Komentē
0

Sestdienas vakarā beidzies Kannu kinofestivāls, kur pirmo reizi galveno balvu – "Zelta palmas zaru" – ieguvusi dienvidkorejiešu filma – režisora Bona Džūnho melnā komēdija "Parazīts" ("Parasite").

Filmas galvenais varonis nāk no trūcīgas bezdarbnieku ģimenes. Viņiem ir plāns attiecībā uz bagāto Parku ģimeni, bet tas noved pie iesaistīšanās kādā neplānotā incidentā.

Labāko režisoru balvu ieguvuši brāļi Žans Pjērs un Liks Dardēns par filmu "Young Ahmed".

Kā labākā aktrise tika godalgota Emīlija Bīčema par darbu austriešu režisores Džesikas Hausneres filmā "Little Joe", savukārt balvu par labāko vīriešu lomas tēlojumu sava drauga režisora Pedro Almodovara filmā "Pain & Glory" saņēmis Antonio Banderass.

Festivāla Lielā balva piešķirta Francijā dzimušajai senegāliešu izcelsmes režisorei Mati Diopai par viņas debijas filmu "Atlantics".

Kannu kinofestivāls šogad notika no 14. līdz 25. maijam, un tajā plaši bija pārstāvēta arī Latvija, tostarp ar Jura Kursieša filmu "Oļegs", kas tika izrādīta programmā "Directors' Fortnight".

Ar pilnu Kannu kinofestivālā godalgoto filmu un kinoprofesionāļu sarakstu var iepazīties šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!