Gunta Klivere
pirms 4 gadiem
Žēl, ka te nav iespējas ielikt plusu- pilnīgi piekrītu Jūrnieces komentāram. Ja vispār ir kāds optimistiskais scenārijs, tad tas noteikti nav saistīts ar atgriešanos pie aizgājušo gadsimtu tehnoloģijām. Un eko-hipsteri bieži jau skolā ir izvēlējušies nemācīties eksaktos priekšmetus, tāpēc ...eh, lai labāk paklusē. Pasauli neglābs nekāda burciņu krāšana un auduma maisiņu izmantošana, lai cik jauki tas neizskatītos.

jurniece
pirms 4 gadiem
Jā, nevajadzētu noniecināt viedokli, tikai tāpēc, ka tas nāk no oponentiem. Bet bieži ir tā, ka pie vainas ir nevis viedokļa paudēja piederība kādai grupai, bet gan liekulība principā. Tieši tā kā rakstāt, cilvēki it kā iestājas par saudzējošu attieksmi pret dabu, klimatu kādā vienā jautājumā, turpretī kādu citu problēmu izliekas neredzam. Tas rada neuzticību un aizdomas, ka patiesais mērķis ir nevis rūpes par ilgtspēju, bet lētas popularitātes gūšana vai materiālais izdevīgums. Piemērs ar OIK. Bez tam, manuprāt, jautājums tiek tverts virspusēji. Iespējams, biodegvielas ražošana vai saules paneļu un vēja ģeneratoru ražošana un izvietošana rada lielāku postījumu dabai(lielas teritorijas aizņemtas ar monokultūru un pilnībā iznīcinātas ekosistēma un sugu daudzveidība) nekā fosilā kurināma iegūšana. Jau sen zinātniski pierādīts, ka ekoloģiski vistīrākās enerģijas iegūšanas un patērēšanas ziņā ir kodol- un hidroenerģija. Protams, ar piebildi, ievērojot stingru darba drošību. Un tagad katrs, lai pats priekš sevis izvērtē, kāda ir viņa attieksme, vēsturiskā pieredze ar šiem enerģijas veidiem. Ja neesam gatavi viennozīmīgi tiem teikt -jā, tad viss pārējais ir liekulība. Ja visa pasaule pārtiks tikai no augu valsts produktiem, tas daudz ātrāk samazinās sugu daudzveidību kā mežu izciršana, tāpat ja tiks likvidēta dzīvnieku audzēšana speciāli pārtikai(ar visu briesmīgo turēšanu sprostos), tas samazinās savvaļā dzīvojošo dzīvnieku izredzes. Kamēr netika izgudroti mākslīgie materiāli, savvaļas sugas bija vairāk apdraudētas, savukārt mākslīgie materiāli rada lielāku izmešu un piesārņojuma daudzumu. Viss nav tik vienkāršoti. Kamēr mēs savu pasaules glābšanas diskusiju starplaikos dzeram kafiju un tēju, kuru cena neatbilst to iegūšanā, transportēšanā ieguldītajam darbam un nodarītajiem kaitējumiem videi, tikmēr nosodījumi gaļas ēdājiem un audzētājiem ir tīrākā liekulība. Interpretējot viena anonīma bioloģijas studenta frāzi , var teikt, ka jebkurš dzīvais organisms principā rada kaitējumu, viss pārējais ir elpošanas(gremošanas) orgānu fizioloģija.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!