Aktualitātes
06.01.2020

"Zelta globusus" iegūst Tarantīno, "1917" un "Černobiļa"

Komentē
0

Pagājušajā naktī pasniegtas Holivudas ārvalstu preses asociācijas balvas "Zelta globuss" un par labāko drāmu atzīta filma "1917", bet tās autors Sems Mendess par labāko režisoru.

Kategorijā "Labākā filma–mūzikls vai komēdija" balvu ieguva Kventina Tarantino filma "Once Upon a Time... in Hollywood" ("Reiz Holivudā"), kas saviem veidotājiem atnesusi arī labākā scenārija godalgu, savukārt Bredam Pitam, kurš filmā atveido novecojošu kaskadieri Klīfu Būtu, piešķirta balva kategorijā "Labākais aktieris otrā plāna lomā".

Kategorijā "Labākais aktieris drāmā" balvu ieguva Hoakins Fīnikss par titullomu filmā "Joker" ("Džokers"), savukārt labākā aktrise drāmā Renē Zelvēgere tika godināta par Džūdijas Gārlandas lomu biogrāfiskajā filmā "Judy".

Kategorijā "Labākā aktrise mūziklā vai komēdijā" uzvarējusi repere un aktrise "Awkwafina", kas tēloja  Billiju filmā "The Farwell", savukārt par labāko aktieri mūziklā vai komēdijā nosaukts Teirons Egertons, kurš atveidoja dziedātāju Eltonu Džonu filmā "Rocketman".

Kategorijā "Labākā aktrise otrā plāna lomā" (nenodalot komēdiju no drāmas) uzvarējusi Lora Derna par lomu filmā "Marriage Story" ("Laulības stāsts").

Balvu "Labākā animācijas filma" ieguva "Missing Link", savukārt kategorijā "Labākā filma svešvalodā" pie balvas tikusi ar Kannu kinofestivāla "Zelta palmas zaru" godalgotā dienvidkorejiešu filma "Parasite" ("Parazīts").

"Zelta globusu" par labāko miniseriālu saņēmis "Chernobyl" ("Černobiļa"), tāpat ar balvu novērtēts aktieris Stellans Skašgords par PSRS Ministru padomes priekšsēdētāja vietnieka Borisa Ščerbinas lomu šajā seriālā.

Kategorijā "Labākais seriāls–drāma" uzvarējis britu un amerikāņu kopražojums "Succession", bet komēdijas vai mūzikla kategorijā apbalvots seriāls "Fleabag". Pagājušā gada "Oskara" balvas ieguvēja un Eiropas Kinoakadēmijas balvas laureāte Olīvija Kolmena uzvarējusi kategorijā "Labākā aktrise televīzijas seriālā–drāmā" par karalienes Elizabetes II atveidojumu "Netflix" seriālā "Crown" ("Kronis").

Ikgadējo Sesila de Milla balvu, ko "Zelta globusu" ceremonijā piešķir par mūža ieguldījumu kino, saņēmis aktieris Toms Henks. Savukārt Karolas Brunetas vārdā nosaukto balvu par izcilu ieguldījumu televīzijā saņēmusi komiķe, aktrise un TV šovu vadītāja Elena Dedženeresa.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!