Konkursa darbi
14.02.2014

Žanete Kiseļeva

Komentē
0

Ir pienācis tas brīdis, kad mēs paziņojam "Satori" un "Lattelecom" organizētā skolēnu ilustrāciju konkursa janvāra mēneša uzvarētāju, kurš iegūs veicināšanas balvu un sacentīsies par iespēju iegūt mūsu atbalstītāja "Lattelecom" sarūpēto planšetdatoru!

Šomēnes, mūsuprāt, labāko darbu ir iesūtījusi Žanete Kiseļeva no Druvas vidusskolas, kura savā darbā ilustrējusi Lienes Kāpostas stāstu "Seši mēneši"

Par savu darbu Žanete raksta: "Prāta pārsātinātība, kas salauž cilvēka mugurkaulu, ir bieži sastopama parādība. Neatlaidīgas domas, uzmācīgas bailes, slimīga ticība zīmēm un paļāvība likteņa rotaļām vienmēr sintezējas visparastākajā muļķībā. Vientiesība pārvērš cilvēkus par viegli pārliecināmām lupatu lellēm, tādām kā Lienes Kāpostas darbā attēlotais varonis.

Cilvēka prāts ir brīnišķīgs, bezgalīgs un bieži vien traģisks. Tas izmanto fantāzijas materiālu, lai izgatavotu no tā realitāti, kādu vien cilvēks mentālā līmenī ir spējīgs radīt. Cilvēks ir ironiski nejēdzīgs, tādēļ viņš savu brīnumaino prātu izmanto, lai padarītu savu realitāti neciešamu, jo – kāds modelis ir izveidots iekšienē, tādas reālas aprises tas pieņem ārpusē. Šis atbilstības likums min uz papēžiem visu mūžu un kādu padara neticami laimīgu, bet kādu – nožēlojamu.

Brīnišķīgais prāts vienā domu skrējienā var pārtapt par izgāztuvi, un nelāgi kļūst tad, kad prāta īpašnieks sāk slīkt atkritumos kā darba "Seši mēneši" galvenais varonis. Tiesa, Zigmunds gan nebūs mākslinieks, nelietīgais kosmoss neizkārtoja mākslinieciskās zvaigznes pareizā secībā, bet toties viņš būs cienīts kritiķis, protams, kamēr tam ticēs..."

Jau nākamnedēļ mēs paziņosim, kurš no līdz šim novērtētajiem darbiem – Žanetes Kiseļevas, Rutes Martas Jansones, Marģera Zālīša vai Elvīras Gruzes – iegūs lielo balvu – "Lattelecom" sagādāto planšetdatoru!

Konkurss norisināsies līdz 2014. gada novembrim, un reizi trijos mēnešos tiks izraudzīts viens dalībnieks, kas savā īpašumā iegūs planšetdatoru. Konkursa noteikumus iespējams uzzināt ŠEIT.

Janvāris 2014

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!