Aktualitātes
14.01.2020

VNĪ sola pagaidām necirst simtgadīgos kokus Teikā un apsvērt citu vietu būvniecībai

Komentē
1

Pagājušajā nedēļā tika savākti gandrīz 14 000 paraksti pret koku izciršanu bijušā velotreka "Marss" teritorijā, kur "Valsts nekustamie īpašumi" bija iecerējuši celt biroju ēku. Pēc tikšanās ar parakstu vākšanas iniciatoriem 13. janvārī VNĪ pārstāvji uzsvēra, ka, respektējot sabiedrības viedokli, koki netiks cirsti, līdz par teritorijas nākotni lems atbildīgās institūcijas.

Tāpat VNĪ pauduši gatavību arī zemes maiņai ar Rīgas domi. "Tā kā no Rīgas domes līdz šim ir izskanējis atbalsts parka izveidei minētajā teritorijā, tad parka idejas autori sekos līdzi sarunu gaitai un solījumu izpildei, lai tas nebūtu priekšvēlēšanu sauklis," teikts parakstu vākšanas iniciatīvas autoru, Teikas apkaimes biedrības, Rīgas Apkaimju alianses, kustības "Pilsēta cilvēkiem" un inovāciju kustības "VEFRESH", sagatavotajā paziņojumā.

Iniciatīvas autori tuvākajā laikā tiksies ar Finanšu ministrijas, kas ir VNĪ kapitāldaļu turētāja, pārstāvjiem. Savāktie paraksti tiks iesniegti Saeimai, kura lems par turpmāko rīcību šajā jautājumā.

"Pilnībā izprotam sabiedrības rūpes un vēlmi veidot sev tīkamu apkārtnes vidi. Būdama valsts interešu pārstāve, akciju sabiedrība "Valsts nekustamie īpašumi" darbojas tikai likuma ietvaros un saskaņā ar kapitālsabiedrības deleģētajiem uzdevumiem. Ja savāktie iedzīvotāju paraksti tiks iesniegti tālākai izskatīšanai Saeimā, respektēsim aktīvistu izvēlēto tiesisko ceļu un kā atbildīga kapitālsabiedrība rīkosimies atbilstīgi pieņemtajam lēmumam," norādījusi VNĪ Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Inta Plūmiņa.

Ja tiks lemts par parka izveidi šajā teritorijā, turpināsies sarunas ar Rīgas domi. Kā norāda parakstu vācēji, vietējie uzņēmēji pauduši gatavību segt parka izveides izmaksas.

Jau ziņots, ka šobrīd valsts īpašumā esošā teritorija Brīvības gatvē 207 ilgstoši netiek izmantota, un tajā netraucēti aug simtgadīgi koki – liepas un ozoli. Kā uzsver parakstu vākšanas iniciatīvas autori, šobrīd Teikas un VEF rajona daļa Rīgā ir viena no nedaudzajām vietām, kur iedzīvotājiem sasniedzamā attālumā nav neviena parka, un bijušā velotreka pārveidei par zaļo zonu būtu nepieciešami minimāli līdzekļi.

Tomēr VAS "Valsts nekustamie īpašumi" bija iecerējusi šajā vietā būvēt biroju ēku un daļu no kokiem izcirst – šim nolūkam vasarā tika izsniegta ciršanas atļauja, kas arī kļuva par iemeslu parakstu vākšanai.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!