ilze p.
pirms 6 gadiem
Pēc manām domām, dzirnavnieka atnākšanai pie mums tieši šobrīd, ir arī simboliska nozīme. Laikā, kad visapkārt skraida tik daudz naidā un ļaunumā izspūrušu, gaišos kažokus uz melnajām, netīrajām spalvām uzmetušu runču, patiesā piedošanas vēsts, ko atnes baltais kaķītis, kā nekad liekas neparasti svaiga, gaidīta, cerību dodoša. Nekas nav tajā novecojis pa šiem 100 vai 2000 gadiem. "Bez dusmām, bez naida un sāpēm" kaķīša teiktais - "Ei, ķēniņ, es nepieminu ļaunu" - arī mums ir kā "silts, zilgans ziemas prieks, kurš paceļas no balti nosniguša dārza un mīksti spiež pieri". Tāda ir mana versija.
Paldies K.Skalbem, baltajam kaķītim un P.Bankovskim par rakstu.

Edge
pirms 6 gadiem
Es esmu sapratusi,.....
================================================================================
Tikai tā, bez kādu "mums/mēs" piesaukšanas. Sava paša galviņa ar visu pelēko vielu jākustina - kā viens no 1905.g. revolūcijas iedvesmotājiem, pirmais Tautas dzejnieka goda nosaukuma saņēmējs, rakstīja:"....Priekš citiem darbodamies, attīsti / Pats savus spēkus negurstošā karā -...."
Vēsture - tā ir kā atmiņa, nav brīnums, ka to "izdzēš", pārklājar aizmirstības plīvuru šodienas pārmaiņu iedvesmotāji, kultūras koda uzlauzēji un pārveidotāji (hermaņi, kļaviņi u.c. liberasti)
Vispār jau bez hronoloģiskā laikā, ir arī reālais laiks, kurā kā vienā punktā sablīvēts gan 1905.g., gan 1918.g., 1934.g. 1940., 1945., 1959., 1990...(sk. vairāk - M.Mamardašvilli "Sarunas par domāšanu"). Te pašlaik, te pat "viena klikšķa attālumā" ir atrodama tā patiesība - tie 1905.g. inteliģenti, bandīti, ideālisti, revolucionieri, eirokrāti (ja atceras, kā Z.A.M rīkojās 1905.g.), škurņiki, policisti, utt.utml.

kuģis
pirms 6 gadiem
Bankovski, Jūsu rakstos pamanīju kādu satraucošu tendenci - gandrīz katrā rakstā Jūs atsaucaties, pieminat vai komentējat visādus 'interesantus' zinātnes atklājumus un novērojumus.

kuģis
pirms 6 gadiem
Un - sociāldemokrātijas lomu Latvijas neatkarības projektā nav ieteicams pārspīlēt. Zemniecība bija nesalīdzināmi lielāka par strādniecību. SocDem vairāk tāda rīdzinieku padarīšana tolaik.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!