Aktualitātes
25.07.2022

Viesturdārzā ukraiņu literatūru lasīs Guna Zariņa, Ģirts Krūmiņš un Larisa Semirozumenko

Komentē
0

27. jūlijā ar mūsdienu ukraiņu literatūras lasījumiem turpināsies "Ascendum" un "Satori" rīkotā Viesturdārza vasaras programma "Satikšanās vieta pie arkas".

Ukrainas kultūra un literatūra Latvijā aizvien ir diezgan sveša – pēdējos gados izdoti tikai uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas no ukraiņu valodas tulkotas grāmatas. Šajā bilingvālajā lasījumā latviski lasīs aktieri Guna Zariņa un Ģirts Krūmiņš, bet ukrainiski – aktrise Larisa Semirozumenko.

Lasījumā skanēs Serhija Žadana dzeja un Irenas Karpas, Artema Čapaja un Katerinas Kalitko proza, ko no ukraiņu valodas tulkojuši Māra Poļakova, Māris Salējs un Ingmāra Balode.

Pasākums sāksies plkst. 19.00, un ieeja tajā būs bez maksas. Pēc lasījuma apmeklētāji varēs ieturēties ar gardumiem no ukraiņu virtuves "Borščs". 

Viesturdārza vasaras svētki ir daļa no "Rīgas vasaras" kultūras programmas. Ar saukli "Satikšanās vieta pie arkas" līdz vasaras beigām ik nedēļu parkā turpināsies dažādi pasākumi: rīta koncerti, krāmu tirdziņš, izgāšanās stāstu vakars, zaļumballe un citi notikumi – sekot līdzi programmai iespējams šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!