Aktualitātes
04.12.2014

Viesturam Rudzītim atņem psihoterapeita sertifikātu

Komentē
5

Latvijas Psihoterapeitu biedrība vakar, 3. decembrī, lēma izslēgt Viesturu Rudzīti no biedrības un anulēt LPB psihoterapeita sertifikātu, informē biedrības prezidente Baiba Purvlīce.

Rudzītis izslēgts no biedrības par atkārtotiem Latvijas Psihoterapeitu biedrības Ētikas kodeksa normu pārkāpumiem.

Kā vēsta biedrības paziņojums, Rudzīša publiskie izteikumi nav savienojami ar psihoterapeita profesionālo ētiku. "Viestura Rudzīša literārā daiļrade un publiskie izteikumi rada izkropļotu un nepatiesu priekšstatu par psihoterapiju," savu lēmumu pamato biedrība.

Kā ziņots iepriekš, savā mājaslapā Rudzītis publicējis ierakstu "Vai ir izgudrots kas labāks par vardarbību?", tajā paužot bažas par to, ka, aizliedzot vardarbību pret sievietēm, sievietēm tas nenāk par labu. "Ar ko jāpiepilda tukšums, kas paralizē sievietes dzīvi pēc tam, kad tikusi aizliegta un kriminalizēta vardarbība pret sievietēm? [..] Kā panāksit, ka sieviete bez sišanas kļūst par priekšzīmīgu māti, sievu un Sievieti galu galā." ierakstā jautā Rudzītis.

2014. gada sākumā intervijā "NRA" Rudzītis paziņoja, ka "sievietes politiku padara necaurspīdīgu", bet pēc tam iesaistījās eskalējošā konfliktā ar sieviešu tiesību aizstāvjiem, līdz septembrī LPB paziņoja, ka norobežojas no Rudzīša izteikumiem, un lūdza Centrālās medicīnas ētikas komiteju izvērtēt, kā tie vērtējami no LPB ētikas kodeksa viedokļa.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
5

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!