Edge
pirms 6 gadiem
Režīma (iekārtas) pamati ir universāli - sauc tos kā gribi, tik un tā būtība nemainās.
"Sižeti, kas izstāsta mūs"
Intervija ar režisori un scenāristi Agnešku Holandu
"(..) Brīvais tirgus nedara mūs brīvus, to sapratu jau tad, kad uzņēmu savu pirmo filmu Amerikā, jo tie, ar kuriem nācās strādāt tur, bija vēl lielāki kolaboranti, nekā tie, kurus par tādiem uzskatīja Polijā. Kolēģi neprātīgi baidījās, ka liks vilties tiem, kam pār viņiem ir kaut kāda vara, piemēram, man pašai, studijas producentei. To sapratu, kad pajautāju, ko mans asistents domā par dažiem maniem lēmumiem. Pēkšņi manā priekšā bija briesmīgi nobijies cilvēks bālu vaigu. Un viņš sacīja, ka viss ir tieši tā, kā es to redzu. Vajadzēja daudz laika, lai viņš atvērtos, sajustos drošs attiecībās ar mani un patiesi dalītos savā redzējumā. Sapratu, cik ļoti šie cilvēki ir atkarīgi no sava darba – kredītkartes viņus padara par vergiem. Viņi kredītā pērk mājas, kredītā skolo bērnus, kredītā saņem medicīnisko palīdzību. Un katrs kļūst atkarīgs no korporācijas labvēlības. Tādu konformisma līmeni Polijā netiku redzējusi, varbūt Čehoslovakijā 1968. gadā, taču tur tas bija dramatiski, jo valdīja vardarbība. Šeit nekā tāda nav, brīva valsts, brīvs tirgus, bet cilvēki pilnīgi nobloķēti." http://arterritory.com

kuģis
pirms 6 gadiem
Sakiet atklāti, dārgais komentētāj, cik līdzbiedrus, līdzpilsoņus savulaik nosūdzējāt stūra mājai par pārāk brīviem, pārāk nesabiedriskiem, pārāk kapitālistiskiem uzskatiem?

kuģis
pirms 6 gadiem
Ir otrādi, tikai brīvi cilvēki var taisīt relatīvi brīvu tirgu. Tiesa, to nevar teikt par komandekonomiku un represīvu valsts aparātu, kas atņem cilvēkiem īpašumus, milzīgu ļaužu masu, balstoties patvaļīgos kritērijos, pasludina par škiras ienaidniekiem, un izsūta, visbiežāk, uz neatriešanis vai salauztu dzīvi. Nekā tamlīdzīga, pat ne tuvu, nav "brīvā tirgus" zemēs, kur cilvēkam, sliktākajā gadījumā, jābaidās no sava priekšnieka korporatīvu apsvērumu dēļ - vai kredīta, kas jebkurā gadījumā ir cilvēka paša, nevis ekonomiskās sistēmas vaina.

Edge
pirms 6 gadiem
"...kopš 90.gadu sākuma Rietumi ir dzīvojuši pašapmānā, runājot par vēstures beigām, demokrātijas galīgo uzvaru un tamlīdzīgi."
LV portālam: GUNDA REIRE, politoloģe Starptautisko pētījumu centra izpilddirektore.
Bla-bla-bla laiki beidzas, jo neoliberālais kapitālisms vairs jēdzīgi nefunkcionē, patērētāju sabiedrība dīdās pretrunu plosīta - katru nedēļu kāda masu apšaušana vai terora akts. Bez represīvā aparāta neiztikt - Sk. vairāk - massshootingtracker.org

Edge
pirms 6 gadiem
Kas no vēstures nemācās, to vēsture mēdz bargi pārmācīt!
"The Future of the West Can Be Seen in the Soviet Past" Professor emeritus, University of Glasgow Michael Kirkwood .
p.s. Starp citu, statistika par mājokļa pieejamību (celtniecību) 4.maija režīma 27 gados var rosināt uz pārdomām par stīvēšanos atvēršanas jautājumā:
"Lielākā daļa jeb 68% no Latvijas iedzīvotājiem jeb 1,4 miljoni personu, kuras dzīvo tradicionālajos mājokļos (dzīvoklī vai mājā), mitinās pusgadsimtu vecos mitekļos, kas uzcelti no 1946. līdz 1990.gadam un kuru īpatsvars ir 67% no visiem mājokļiem (674 614) Latvijas tirgū. Vien 3% iedzīvotāju dzīvo jaunos namos, kas uzcelti 2006.-2011. gadā, norāda Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācija (LANĪDA)." LETA, 2015.g. 6. augusts

kuģis
pirms 6 gadiem
Patiesi, lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju dzīvo apšaubāmas dzīves un estētiskās kvalitātes okupācijas režīmā centralizētās komandekomikas rezultātā sakopētos, atbaidošos, cilvēku pazemojošos un totalitāro domāšanu nostiprošos pāris blokhauzu kvadrātmetros. Fantastisks dzīvokļu pieejamības problēmas risinājums, paldies, Staļiņ, Hruščov, Brežņev utt!

Edge
pirms 6 gadiem
Reāls dzīvokļu pieejamības trūkums, jeb kā to vērtē liberasti - "brīvā" tirgus apstākļos "brīva" izvēle. Kauns Bušam, Klintonsm, Obamam utt.: "More than 500,000 people homeless in the United States: report"
The report, from the U.S. Department of Housing and Urban Development (HUD), said the number was down slightly from 2014. Many U.S. cities are confronting a sluggish economic recovery, stagnant or falling wages among the lowest-income earners and budget constraints for social welfare programs.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!