Karlson-65
pirms 6 gadiem
Подписываюсь под каждым словом! Давно такого глотка свободной мысли не читал в Сети. Удачи!

Alexandr Vasilev
pirms 6 gadiem
На сколько же талантливые люди живут среди нас- "publicists, filozofs, tulkotājs, dramaturgs, dzejnieks, pasaules mūzikas dīdžejs un galvenais redaktors". Всё умею, всё могу ! Поэтому и в голове такая каша...всего по-немножку, а в общем, ничего. Нет смысла комментировать всё что он наговорил, но вот о Крыме- информацию черпает из Западных СМИ, конечно...а Российскую историю, естественно, никогда не знал...но думает, что может филосовствовать и на эту тему...зря. Не можешь. Предмет надо знать.
Если в двух словах- залёные человечки-то для крымчан не чужие, это ж свои пришли, на помощь, так сказать. Пришли с их Родины.В Крыму, в основном, живут не хохлы, а Кацапы, Москали,как их зовут на украине. И они там всю жизнь жили...и до 54-го...А в Киеве этих самых Москалей предлагают жечь и вешать, и жидов заодно. И никто-нибудь, а члены парламентских партий. Аааа, Илмар же не видит этого и не видел, он же читает, смотрит и слушает только свои СМИ. Поэтому, не засоряй неокрепший мозг сограждан, без тебя провокаторов хватает.

Edgars Spudiņš
pirms 6 gadiem
Atceramies, ka vārds "brīvība" nereti tiek lietots politiskos nolūkos dēļ spilgtā tēla, ko tas rada ļaužu apziņās.
Papildinot,
Pievienoju video (angliski), kur tiek runāts par masu kustībām.
Ēriks Hoffers šeit aizskar arī brīvības tematiku.
https://www.youtube.com/watch?v=rfEAhUlMjfo&list=UUiRiQGCHGjDLT9FQXFW0I3A

Ieva Grudzinska
pirms 6 gadiem
Būt brīvam = būt spējīgam uzņemties atbildību par savu rīcību, izvēli utt.
Runājot ar vectēva māsu (92 gadi) par Ulmaņa laikiem, LPSR un šodienu, es saņēmu atbildi: "Būt brīviem ir vienozīmīgi labāk. Nebrīve patīk cilvēkiem, kuri nelabprāt domā, plāno, uzņemas atbildību."

Mareks Kalnings
pirms 6 gadiem
Pilnīga brīvība arī nav nekāda panaceja, uz ko tiekties, jo tad stājas spēkā tā saucamie dabas jeb džungļu likumi un pilnīgā brīvība pārvēršas par stiprākā brīvību.

Janis Rudzitis
pirms 6 gadiem
Ru vestniecība pat līdz Satori nokļuvusi - progress.
Ja runājam par vēsturi, tad nevajag muldēt. 54. gads nav pēdējais vēstures atskaites punkts. Un liela daļa Krievijas dienvidu apgabalu tieši pretēji ir bijusī Ukrainas teritorija.
Ukraina atteicās no atomieročīem un Krievija garantēja teritoriālo vienotību.
Mans koments it ka ne par tēmu, bet vienkāršī lai ienestu nedaudz skaidrības un nekropļotu dažū vēl nenobriedušū prātu spēju saprast situāciju.

Martins Kacens
pirms 6 gadiem
Šķiet, ka ātrums kādā plebejs tiecas pēc ķēdēm ir tieši proporcionāls ekonomiskajai situācijai valstī. Vismaz Krimas piemērs stabili tam atbilst un tieši šis apstāklis padara situāciju bīstamu arī Latvijā.

Anda Baklane 1
pirms 6 gadiem
Un vispār, šie vispārinājumi nekur neder. Politiskā līmenī brīvība varbūt ir kaut kas pietiekami nepārprotams, bet, tiklīdz mēs sākam runāt par uzvedību un domāšanu, nonākam pie tā, ka brīvība ir diezgan apšaubāma. Vai kāds no klātesošajiem var brīvi izvēlēties domāt un uzskatīt kaut ko citu, nevis to, ko viņš domā un uzskata.

Anda Baklane 1
pirms 6 gadiem
Ha, bet tos Putina fanus taču neviens nepiespiež, tā ir viņu "brīva izvēle", viņiem PATĪK šāds domāšanas veids. Tāpat kā dažam labam no mums patīk ES un Obamas domāšanas veids, savukārt "tiem otriem" šķiet, ka Latvija iet ES un ASV "pavadā". Un tad mēs sakām: nē, nē, tas ir citādi, mūs taču neviens nespiež, mēs paši "izvēlamies" iet ES pavadā, jo mums liekas pareizs šis viņu piedāvātais dzīves modelis.

dambrete
pirms 6 gadiem
Rakstā minētās lietas ārkātīgi saistītas ar sabiedrisko domu, ko lielā mērā nosaka masu mediji. "Satori" raksti dažkārt ir tik labi, ka ļoti vēlētos tos "padot tālāk", bet mani paziņas soc. tīklos, piem., pārsvarā tāpat "Satori" lasa… Vai jūs neesat domājuši par "Satori" krievu versiju... Līdzīgi kā RL. Kur nebūtu kaut kādi speciāli krievu publikai radīti raksti, bet tulkojumi… Tas neprasa daudz līdzekļu, manuprāt. Es domāju, ka šādai vajadzībai - kaut vai vienam "štata tulkam" cilvēki būtu gatavi arī saziedot, ja tas tiktu izsludināts. Kaut vai viens raksts dienā krieviski no jūsu portāla jau būtu vērtība...

adolfs alunans
pirms 6 gadiem
teicami/precīzi;
cik ļoti bieži Ilmārs, tik lieliski uzraksta to, ko jūtu, bet kodolīgi formulēt neprotu.

kuģis
pirms 6 gadiem
nesaprotu, kāpēc aizliegumus uzreiz automātiski sasaisti ar totalitārismu. kaut kā pārāk tīniski un infantīli. turklāt kara un kritiskos izņēmuma gadījumos, aizliegumi ir norma pat visliberālākajos un demokrātiskākajos režīmos. un šobrīd ir tāds laiks.

Wolfs
pirms 6 gadiem
laikam jau reize no reizes atšķiras. pierast pie verdzības (salīdzinājumam izmantoju 2 gadus krievu armijā) man tā arī neizdevās, bet runāt brīvi, domāt - tas taču ir tik dabīgi! citas lietas - tieši pretēji.

Wolfs
pirms 6 gadiem
iespējams, ka es atkal neko neesmu sapratis, jo katra diena padomijā, kad man iznāca saskarties ar sistēmu - skolā, armijā, dažbrīd darba vietā, es jutos briesmīgi, bet visus šos 20 brīvības gadus jūtos lieliski.
protams, ka tas nenozīmē, ka dažkārt ir grūti pieņemt pareizos lēmumus. spaisa tirdzniecības aizliegums, manuprāt, ir pareizs, kaut arī pastāv risks, ka pagrīdē kriminālā pasaule varbūt to turpinās pat vēl veiksmīgāk. atkārtošos - man gan liekas pareizs lēmums.
jā, mums ir daudz tumsonīgu un mazizglītotu cilvēku ar homofobiskiem uzskatiem. tomēr atcerēsimies, ka gandrīz visās Rietumeiropas valstīs, kurās valda/valdīja demokrātija, tas nenotika vienā dienā. es domāju, ka saprāts uzvarēs - tas ir tikai laika jautājums.

Ilmārs Šlāpins
pirms 6 gadiem
Par to jau arī es runāju - ka pierast pie brīvības, iemācīties lietot šo brīvību, tas ir laika jautājums, tas prasa ilgāku laiku. Bet aizliegt - tas ir ātri un viegli. Lai arī sajūta ir briesmīga. Es pat nelietoju tādus jēdzienus kā pareizi vai nepareizi, tikai novēroju to, ar kādu ātrumu cilvēks kļūst par vergu un ar kādu - kļūst brīvs.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!