Foto: Anna Andersone
 
Redakcijas sleja
31.08.2019

Vasara ir beigusies, baby

Komentē
1

"Vai man vienīgajai augusts šķiet visskumjākais no mēnešiem?" Elizabete šodien publicētajā rakstā trāpīgi stāsta par vasaras beigu saldsērīgumu. Smeldze tik tiešām ir gaisā, un mūsu birojā to padziļina pašas Elizabetes aiziešana no "Satori" projektu vadītājas un redaktores posteņiem. Atvadas ilga nedēļu – septītajā radošajā autoru vasaras nometnē, kas augusta pirmajā pusē notika kamermūzikas festivāla "Sansusī" norises vietā Susējā.

Nometnes un gada beigās gaidāmā grāmatžurnāla tēma šogad ir paģiras. Ideja par to radās, domājot nevis par ugunīgām svinībām, bet gan par rīta asajā gaismā izgaismoto sastapšanos ar realitāti un samierniecisko maigumu, kas mēdz to pavadīt. Līdzīga sajūta ir šobrīd – nometne pagājusi, atvaļinājumi beigušies, pēdējās vasaras dienas strauji tiek notērētas. Jāsāk aprast ar domām par septembra pienākumiem.

Pārdzīvot apokaliptisko noskaņu palīdz apziņa par gaidāmajām Dzejas dienām, festivālu "Homo Novus" un pārējo septembra kultūras programmu, kas vēl dažas nedēļas ļaus nepakļauties normālas ikdienas ritmam. Pirms ziemas jāpaspēj iekrāt atmiņas par grimšanu mākslā un sarunās, kas ilgst līdz pēdējiem siltajiem rītiem.

Arī mēs, "Satori", piedalāmies šīs programmas veidošanā. Sākot jau ar šo sestdienu, 31. augustu, kad LNB simtgades svinību ietvaros notiks mūsu rīkotā diskusija Ritas Rudušas vadībā. Pēc tam, 4. septembrī, bārā "Aleponija" būs "Satori" autoru nometnē tapušo tekstu lasījums. Savukārt 7. septembra pievakarē Dzejas dienās peldošajā darbnīcā "Noass" mēs ar burvīgu kompāniju spriedīsim par dzejas publicēšanu internetā, lai pēc tam, tās pašas dienas izskaņā, piedalītos Latvijas Mākslas akadēmijas Dzejas katedras dibināšanā. Ko tas īsti nozīmē – redzēsim uz vietas.

Samierināties ar izzūdošo laiku ir vieglāk, ja apkārt ir laba kompānija. Lai arī Elizabete ir devusies prom no biroja, viņa turpinās piedalīties "Satori" ikdienas veidošanā kā autore un "Ascendum" biedre, tikmēr rokādes veidā viņas vietā nācis Andrejs Vīksna, kurš bijis mūsu autors jau ilgi. Pirmās pāris nedēļas pēc maiņas pagājušas veiksmīgi – ir skaidrs, ka viss būs kārtībā.

Vienā no vasaras nometnes vakariem mēs, pilnmēness apspīdēti, "Sansusī" maģiskajā skatuves kupolā sarīkojām diskotēku un ļoti mīļi dejojām līdz nakts vidum. Lai par šīs slejas nobeigumu – siltu sveicienu pavadībā – kalpo viena no Elizabetes mīļākajām dziesmām, pie kuras visi kopīgi dejojām nometnē un, es ticu, dejosim arī turpmāk.

Henriks Eliass Zēgners

Henriks Eliass Zēgners ir dzejnieks, no 2019. līdz 2023. gadam bijis interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!