Nora Vrublevska
pirms 6 gadiem
Kļūt par olšūnu donoru nudien ir lieta, ko nopietni jāizvērtē ārstiem kopā ar pacientiem gan no fiziskā, gan psiholoģiskā viedokļa. Bet kāpēc lai par to dažādām cilvēku grupām - ne tikai ārstiem - nebūtu tiesību izteikties? Kolīdz neiekāpsi cita zābakos, nekad nesapratīsi, kāpēc tas ir tik svarīgi.

Eriko
pirms 6 gadiem
Šī protams galīgi nav Šļāpina kompitence, tīri medicīniski nopietnā jautājumā
cīnīties ar lozungiem nav īpaša saprāta pazīme. Līdzīgi mēs varam pieprasīt satiksmes noteikumu atcelšanu cilvēktiesību vārdā.
Bet varbūt tas tomēr ir ticības jautājums. Jo ja negaidot komitentu speciālistu viedokli pasludina savu taisnību, tur vajag stipru ticību. Un lai vēl pasaka ka Šāpins nav stiprs savā ticībā:)

Helenite
pirms 6 gadiem
Kur ir ārstu viedoklis? Laiku atpakaļ lasīju, ka olšūnu padarīšana ir gara, nopietna, nepatīkama un sekas atstājoša medicīniska manipulācija! Tagad par to spriež filozofi - publicisti, politiķi un aptrakušas psihanuļas, kurām sava diskrimimācija jau visur rēgojās.

Dace Voitkevica
pirms 6 gadiem
Izlasīju rakstu un beidzot sapratu, kāpēc akcijā redzēju tik daudz pazīstamu seju. Ļoti brīnījos, ka TĀDI cilvēki ir tik pamatīgi iedziļinājušies šajā jautājumā. Gribētos taču tam ticēt, vai ne?Nodomāju, ka laikam paši bijuši donori, jo reti kuru kāds jautājums tik personiski uzrunā mūsu zemē, lai ietu pie Saeimas. Citādāk šīs sejas mēs redzētu piketos vai katru dienu, jo dažādu brīvības ierobežojumu mums ir cik uziet. Gribētos ticēt, ka katra jaunā sieviete, kas protestēja, pazīst vismaz vienu jaunu sievieti, kas ir ziedojusi savas olšūnas un pārzina arī veselības problēmas, par kurām viņa pēc tam ir saskārusies. Ka katrs akcijas dalībnieks ir uzklausījis kādas reālas donores stāstu.Vismaz sievietes taču lasa tādus žurnālus kā "Ieva" un nevar izlikties, ka citu sieviešu liktenis viņas neskar.
Tā vietā, lai sakatītu diskrimināciju tur, kur citi gūst peļņu, ļoti gribētos redzēt šos pašus cilvēkus akcijā, kas, piemēram, aicinātu īstenot likumos ierakstīto ārstu pienākumu iepazīstināt pacietus ar manipulāciju sekām. Tas vismaz būtu reāls devums cilvēku dzīves uzlabošanai Latvijā.

Viestards
pirms 6 gadiem
Bet kādas ir bērnu tiesības uz savu ģenētisko māti un nezināmo tēvu? Vai var aizliegt sievietēm dzemdēt tikai sievietes? (tas ir iespējams) vai var aizliegt miljons sievietēm apaugļoties no viena vīrieša un dzemdēt tikai sievietes?
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!