Foto: Uldis Lapiņš
 
Aktualitātes
05.02.2019

Uzveduma "Abas malas" skatuve novērtēta līdzās "The Rolling Stones" un Deividam Bovijam

Komentē
0

Starptautisku atzinību guvusi deju lielizrādes "Abas malas" skatuve, ko ietekmīgais arhitektūras medijs "ArchDaily" izcēlis līdzās tādu mākslinieku kā "The Rolling Stones" un Deivida Bovija koncertu scenogrāfijām.

"Abas malas" bija centrālais kultūras notikums Latvijas simtgades svinībās un norisinājās "Arēnā Rīga" 17., 18. un 19. novembrī. Tajā piedalījās Latvijā vēl nebijis profesionālu dejotāju skaits uz vienas skatuves – vairāk nekā 500 mākslinieku, savukārt skatuvi sadarbībā ar multimediju mākslinieku Māri Kalvi radīja arhitekts un scenogrāfs Didzis Jaunzems ("Didzis Jaunzems Architecture")

Ietekmīgais arhitektūras medijs "ArchDaily", ko ik dienu lasa ap 500 000 cilvēku, uzveduma scenogrāfiju atzīmē par tās vērienu ("Arēnas" centrālo telpu klāja videoprojekcijas 2000 m2 platībā), kā arī telpisko dažādību, jo skatuvi veidoja ne tikai liels deju laukums masu skatiem, bet arī vairākas maza izmēra skatuves nelielām dejotāju grupām un solistiem.

Rakstā iekļautās skatuves "ArchDaily" nodēvējis par "fascinējošiem scenogrāfijas sasniegumiem, kas notvēruši arhitektūras būtību", un līdzās "Abām malām" izcēlis arī tādu mūziķu kā "The Rolling Stones" un Deivida Bovija koncertu skatuves.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!