Aktualitātes
13.11.2019

Uzsāk psihiskajai veselībai un tās traucējumiem veltītu podkāstu "Iekštelpa"

Komentē
0

No šodienas interneta vidē ir pieejams podkāsts "Iekštelpa", kas veltīts psihiskajai veselībai un tās traucējumu cēloņiem.

Pirmā podkāsta epizode, kas pievēršas šķiršanās tēmai, jau ir gaisā un klausāma zemāk. Šajā un turpmākajās sērijās par psihisko veselību sarunāsies radio "Pieci.lv" producente un ētera personība Karmena Stepanova, ārsts psihoterapeits Artūrs Miksons un podkāsta idejas autore Alise Pabērza.

Kā norāda podkāsta veidotāji, tas vairāk pievērsīsies iespējamiem psihisko traucējumu cēloņiem, nevis sekām: "Katra epizode būs veltīta kādai no tēmām, kura var būt aktuāla un atpazīstama daudziem. "Iekštelpas" pirmajā epizodē tiek apskatīta šķiršanās tēma no tās dažādajiem aspektiem – šķiršanās romantiskās attiecībās, šķiršanās caur nāves pieredzi, bērnu separācija jeb šķiršanās no vecākiem bērnībā un tā visa ietekme uz cilvēka šī brīža dzīvi."

"Sabiedrībā šobrīd aktīvi runā par psihiskajiem jeb mentālajiem traucējumiem – par depresiju, trauksmi, panikas lēkmēm un citiem. Tomēr reti kurš runā par šo traucējumu cēloņiem, jo patiesībā jau šie traucējumi nerodas bez iemesla. Un šo iemeslu cēloņi visbiežāk meklējami jau tālā pagātnē – bērnībā, lai arī kā gribētos domāt, ka to visu ietekmē tikai šī brīža norises dzīvē. Tāpēc ir svarīgi saprast šo sasaisti starp bērnību un pieaugušā dzīvi, un psihiskajiem traucējumiem, lai varētu arī attiecīgi rīkoties, par to arī centīsimies podkāstā parunāt," par podkāsta ideju stāsta viena no tās autorēm – Alise Pabērza.

Podkāsta "Iekštelpa" veidotāji cer, ka podkāsts palīdzēs cilvēkiem labāk izprast vai vismaz aizdomāties par savu emocionālo un mentālo stāvokli, kā arī uzsver – lai veiksmīgi ārstētu psihiskās veselības traucējumus, ir jāvēršas pie speciālistiem – psihiatra vai psihoterapeita.

Podkāsts tiks publicēts interneta platformās "Youtube" un "Facebook".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!