Foto no filmas uzņemšanas
 
Aktualitātes
31.01.2019

Uzņemta dokumentālā filma par mākslinieku Miķeli Fišeru

Komentē
0

Piektdien, 1. februārī, kinoteātrī "Splendid Palace" uzsāks demonstrēt režisora Mārtiņa Grauda jaunāko dokumentālo filmu "Kondoru kalve", kas vēsta par mākslinieku Miķeli Fišeru.

Miķelis Fišers ir viens no spilgtākajiem savas paaudzes māksliniekiem, Purvīša balvas laureāts. Filma sākas ar to, ka mākslinieks dodas uz Latīņameriku, lai smeltos iedvesmu radošam darbam, un pazūd. Viņam pa pēdām seko režisors Mārtiņš Grauds, lai atrastu draugu un filmā notvertu trauslo mākslas darba radīšanas brīdi. Filmēšanas grupa Miķeli meklējusi Peru, Meksikā, Bolīvijā, Somijā, Itālijā un Latvijā. Filma skatītājiem piedāvā ceļojumu mākslinieka pasaulē un elpu aizraujošā, noslēpumainā ainavā, kurā mitinās būtnes ne no šīs pasaules.

Filmā redzami Miķeļa Fišera darbi no izstādēm "What can go wrong" (2017), "Nemūžamnepiedošanas ekspresis" (2016) u.c., savukārt mākslinieka jaunākie darbi vēl līdz 10. februārim skatāmi mākslas stacijā "Dubulti" vērienīgā personālizstādē "Vainavas un noplicinājumi".

Mārtiņš Grauds ir dokumentālu filmu, īsfilmu un mūzikas video režisors. Par mūzikas video un modes īsfilmām saņēmis vairākas starptautiskas un vietējās balvas. Radošajos darbos, tajā skaitā filmās, grāmatās, izstādēs, atspoguļojas aizraušanās ar eksotisku zemju apceļošanu un fotografēšanu. Mārtiņa Grauda filmas: "Gauja. Divreiz vienā upē", dokumentāla (2013), "Ceļš uz mājām", dokumentāla koncertfilma (2013), "Creak", modes īsfilma (2011) un "Lust Lust", modes īsfilma (2009).

Inese Kļava ir režisore un montāžas režisore, Nacionālā kino balvas "Lielais Kristaps" laureāte, plašai publikai pazīstama ar filmām "Dokumentālists" (2012) un "Rezidenti" (2017), kas tapušas sadarbībā ar režisoru Ivaru Zviedri.  

Filmu veidojis režisors, scenārija autors Mārtiņš Grauds, operatori Aigars Sērmukšs, Jānis Andrējevs, Jānis Jurkovskis, Mārtiņš Grauds, komponiste Anna Ķirse, skaņu režisors Ernests Ansons, montāžas režisore Inese Kļava, montāžas asistents Oto Dreibants, producenti Marta Bite, Mārtiņš Grauds, studija "Tanka".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!