Aktualitātes
05.04.2018

Turpina meklēt galvenās lomas atveidotāju filmā "Jelgava 94"

Komentē
0

Kastinga aģentūra "Casting Bridge" sadarbībā ar topošās filmas "Jelgava 94" veidotājiem aicina līdz 14 līdz 18 gadus vecus puišus piedalīties aktieru atlasē, lai atrastu galvenā varoņa Jāņa atveidotāju.

Aktieris, kurš spēlētu galveno lomu topošajā filmā pēc Jāņa Joņeva populārā romāna motīviem, tiek meklēts jau no pagājušā gada augusta. Novembrī tika ziņots, ka aktieris atrasts, un decembrī sākās filmēšana, taču šobrīd meklējumi ir atsākušies.

Filmas veidotāji aicina interesentus sūtīt dažus foto, īsu aprakstu par sevi un kontakttālruni uz [email protected]. Pieteikšanās līdz 7. aprīlim.

Aktieru atlases režisore Gunita Groša aicina atsaukties jauniešus – domātājus ar uguni dvēselē: "Meklējam jaunu puisi ar bagātu iekšējo sapņu un fantāziju pasauli. Filmēšanās pieredze nav nepieciešama."

Jāņa Joņeva romāns "Jelgava 94" ieguvis kulta statusu un ir kļuvis par vienu no pārdotākajiem pēdējo gadu laikā. Stāsts par jaunību un sevis meklējumiem 90. gadu Latvijā ir uzrunājis lasītājus ne tikai pie mums, bet arī pasaulē. Saņēmis Eiropas Savienības Literatūras balvu, izdots Francijā, Norvēģijā un citviet.

Filmas producente Antra Cilinska atsaukusies režisora idejai par filmu: "Filma noteikti būs gaidīts notikums Latvijā. Īpašu kolorītu stāstam piešķir norises laiks un vieta. Jo vairāk strādājam pie scenārija, jo vairāk saprotam, cik patiesībā daudz laika pagājis kopš šķietami nesenā 1994. gada. Tas bija unikāls laiks, kad vēl tikai iepazinām un mācījāmies pieņemt jauno pasaules kārtību. Tajā pat laikā tas ir universāls stāsts pāri laikam, jo ikviens no mums ir izdzīvojis pieaugšanas drāmu. Šajā gadījumā redzēsim, kas notiks ar Jāni, kurš nolemj kļūt par metālistu, lai iepatiktos Kristīnei."

Filmas režisors Jānis Ābele, scenārija autori Matīss Gricmanis, Jānis Ābele, Jānis Joņevs, operators Aigars Sērmukšs, producente Antra Cilinska. Filmas pirmizrāde plānota 2019. gadā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!