Aktualitātes
24.05.2019

Trešais "Mad City Happening" Rīgā pulcēs pilsētplānotājus no visas pasaules

Komentē
0

Jau trešo gadu Rīgā notiks starptautisks pilsētplānošanas pasākums "Mad City Happening 2019", kura mērķis ir vest uz Rīgu jaunākās idejas pilsētu attīstībai un radīt inovatīvus risinājumus teritorijām Rīgas pilsētā.

Šogad pasākums, kura galvenā tēma ir "Zināšanas un pilsēta", norisināsies 30. un 31. maijā Daugavas kreisajā krastā, Torņakalna, Āgenskalna un Ķīpsalas apkaimēs – teritorijā, kur atrodas trīs Latvijas vadošās augstskolas un Latvijas Nacionālā bibliotēka. Nākotnē šeit būs koncentrēti vairāk nekā 40 000 studentu. Teritorijā, kas nereti tiek dēvēta par "zināšanu jūdzi", tiek realizēta arī virkne nozīmīgu attīstības projektu, ieplānota "Rail Baltica" pieturvietas izveide un virkne infrastruktūras uzlabošanas pasākumu.

Pasākuma pirmajā dienā, kuras laikā aktivitātes norisināsies Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā, notiks lekcijas un diskusijas par inovāciju rajoniem, to darbības principiem un piemēriem pasaulē, kā arī sarunas par Rīgas supermobilitāti (elektroskūteri, velosipēdi, sabiedriskais transports) un tās radītajām iespējām. Dienas nobeigumā augstskolas un uzņēmumi prezentēs savus nākotnes plānus piecu minūšu garos stāstos.

Otrajā dienā notiks pasaulē unikālais "Mad City" pilsētplānošanas hakatons. Šogad tas ir iezīmīgs ar faktu, ka tajā piedalīsies pilsētplānošanas un tehnoloģiju eksperti no 15 pasaules valstīm, kā arī Daugavas kreisā krasta uzņēmumu, augstskolu un vietējo iedzīvotāju pārstāvji, kopumā plānoti vairāk nekā 200 dalībnieku.     

Komandu darbs norisināsies partneru birojos, dalībniekiem būs iespēja savstarpēji sazināties ar videoiekārtu starpniecību. Visu pasākumu tiešraidē būs iespējams noskatīties "LMT Straume".

Pēcpusdienā peldošajā mākslas galerijā "Noass" notiks komandu darbu prezentācija un uzvarētāju noteikšana – starptautiskās žūrijas, komandu savstarpējais vērtējums un interneta balsojums.

Pasākumā izskaņā iecerēta gada lielākā pilsētplānošanas ballīte "Uzgriez Rīgai ritmu", kurā piedalīsies pasākuma dalībnieki un īpaši uzaicinātie viesi – politiķi, sadarbības partneri, uzņēmēji. Pirmo reizi Rīgā – dronu salūts.  

Vairāk informācijas festivāla mājaslapā vai feisbukā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!