Aktualitātes
13.09.2022

Ieraksts: "Satori" priekšvēlēšanu diskusija par kultūras infrastruktūru

Komentē
0

13. septembrī ar politiķu diskusiju par kultūras infrastruktūru turpinājām ciklu "Balso par kultūru", kur četrās sarunās tiekamies ar vadošo partiju deputātu amata kandidātiem, lai saprastu kā partijas redz kultūras nozares attīstību un par ko atdot balsi pie urnām oktobrī. Piedāvājam noskatīties diskusijas ierakstu.


Diskusijās par kultūras infrastruktūru un ar to saistītajos politikas dokumentos dominē atsauces uz konkrētiem jau uzbūvētiem objektiem (Mežaparka estrāde, Daugavas stadions) vai vēl neuzbūvētiem (laikmetīgās mākslas muzejs, akustiskā koncertzāle) un uzsvērts praktiskais konteksts – objektu vēsturiskās vērtības saglabāšana, jauno ēku fiziskā pieejamība. Tikmēr vīzija par kvalitatīvu publisko telpu kopumā – tādu, kur kultūra tiek daudzpusīgi piedzīvota – izpaliek.

Diskusijā runājām par mūsdienīgas, iekļaujošas kultūras infrastruktūras vīziju Latvijā un darbībām, kas jāveic, lai to īstenotu.

Diskusiju vadīja žurnāliste Rita Ruduša, piedalījās Uldis Augulis (ZZS), Nauris Puntulis (NA), Inese Plesņa (S), Agnese Logina (P) un Ints Dālderis (JV).

Pirms diskusijas skatīšanās iesakām izlasīt projekta ietvaros tapušo Venta Vīnberga rakstu par kultūras infrastruktūru "Telpiskais spogulis jeb kas mums ir un ko mums vajag".

Ieraksts no pirmās diskusijas, kas bija veltīta kultūras izglītībai, atrodams šeit.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta saturu atbild biedrība "Ascendum" un interneta žurnāls "Satori".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!