Yanny
pirms 6 gadiem
neiztirzājot katru Spīdolas pieminēto piemēru un apzinoties konteksta trūkumu, gribēju tikai bilst, ka diemžēl daļu minēto problēmu iniciatori ir bijuši mūs pašu izvirzītie tautieši un līdzcilvēki.
vēlme sashēmot, atņemt, uzvārīties, kas sastapās ar absolūti profesionālu, labi motivētu pretdarbību, kura izrādijās spēcīgāka visās pieminētajās disciplīnās. rezultātā Jūsu 42% un mani , netiekšu - cik (mēs dzīvojam dīvainā sociālismā) aiziet minēto darbību radītā cauruma aizlāpīšanai.... vai naids arī šeit būtu pamatotas jūtas? un cik no naidu izplatošajiem līdzcilvēkiem būtu gatavi atdot lielāko daļu savu ienākumu? un ko viņi justu pēc visa pieminētā joprojām jūtu naidu pret sevi? galu galā - cik produktīvs ir naids?

Yanny
pirms 6 gadiem
"Jo palikušas ir tikai divas šķiras..." . un visa pamatā naids. Grūiti nepiekrist.
un vēl vēlme atņemt un pārdalīt. un vēl visiem ir jābūt vienādiem. vienādi nabagiem, jo bagāti kļūt mēs nemākam/nespējam, bagātos mēs nīstam,pārsvarā - neškirojot. un vispār - kad ir piemērojama pazīme "bagāts"?
kur mēs šo visu esam redzējuši un joprojām redzam? mūsu zeme ir mazs nīstās kaimiņvalsts modelis. nomainam impēriskās ambīcijas pret sakāpināto nacionālo pašapziņu, apkārt esošo imperiālistu vainu apstāklī, ka nekas neizdodas pret vēsturisko pāridarījuma sajūtu un ko mēs iegūstam. miniatūru kopiju. mērogā...

Kusunoki Masashige 楠木 正成
pirms 6 gadiem
Bet, tā savādāk, nekāds aristokrāts jau Tu te neesi, lielais Latvijas virsšķiras intelektuāli. Tāds pats vien agrāko prihvatizētāju un veiklo zēnu, tagadējo valstoņu un banksteru par sviestmaizi ar desu nopirkts pakalpiņš, kura uzdevums šajā saulē ir sargāt esošo lietu kārtību. Pasarg Dievs, savādāk atnāks lumpeņi, visu sagraus, izdalīs, novienādos un beigās nodedzinās. Jā, es gan laižos prom, karot uz citām zemēm. Mana ticība intelekta citadelei vakar izbeidzās, kā ūdens Austrālijas tuksnesī, sausuma sezonas laikā.

Kusunoki Masashige 楠木 正成
pirms 6 gadiem
Jā, grūti gan jums virsšķira, visu laiku jācīnās un jāsargā savas tiesības un privilēģijas, kas vispirms ar gadu desmitiem slīpētu izglītību un pēc tam gadu desmitiem sūri, grūtā darbā, ar nerimstošu enerģiju visas nācijas labā iegūtas. Tagad visādi lumpeņi un pamatšķira savairojusies, kā žurkas pēc mēra un to vien dara, kā lūr, kur ko sadalīt, pārdalīt un vienādot. Atņemot jau vispirms, mūsu nācijas intelektam un kultūrai, lūr maitas no pamatšķiras, kā kādu bibliotēku nodedzināt par 200 vai cik tur miljoniem, kā 1905.gadā. Lūr maitas, kā kādu operai pārdesmit miljonus neatmest, un tā joprojām. Lūzerus nelaimīgie, kas nez ko te sagribējuši, urlas un lumpeņi. Laikš takš duj uz faterlandi un ailandi un rukā tur, visi tie urlisti, lai atstāj Dievzemīti virsšķirai, ne Bankovski, ko?

barvins
pirms 6 gadiem
Ja atmet liekās cakas, paliek apmēram tā: tu esi viduvējs mākslinieks, tātad tu nespēj nopelnīt iztikai, tāpēc tu zodz, tāpēc tevi ienīst.

Jānis Joņevs
pirms 6 gadiem
Ja man pasaka: "Nejaucies!", tad es kļūstu ieinteresēts, varbūt es tiešām jaucos, un gribu uzzināt, kā tad īstenībā ir. Bet ir jau labi, uzzināju, ka kārtējā mazā vaļība, kas šoreiz izskatās pēc klaja idiotisma.

Jānis Joņevs
pirms 6 gadiem
Vai Jūs varētu nosaukt savus avotus apgalvojumam, ka Lielās Franču revolūcijas laikā Parīzes Dievmātes katedrālē vandalizēja krievu imigeranti? Es par revolūciju esmu šo to lasījis, bet tādu versiju nebiju manījis. Parīzi pirmais emigrācijas vilnis skāra ap 1820., bet tie nebija krievi. Krievi nāca pēc 1917.gada.

Jānis Joņevs
pirms 6 gadiem
Spīdolai - 1789.gadā Parīzes strādnieki cirta galvas Dievmātes katederāles skulptūrām. 1936.gadā spāņu strādnieki izvilka no zārkiem mūķenes un izlika publiskai apskatei. Viss notiek.

kuģis
pirms 6 gadiem
labi, spīdola, šoreiz tu murgainumā pārspēj pati sevi, piedod

Spīdola
pirms 6 gadiem
zini, LFR arhīvs ir viens no pašiem pašiem pilnīgākajiem visā pasaules vēsturē. Tā kā mazāk lāmājies, turpini lasīt, Joņev.
Vēl,Igo Parīzes Dievmātes katedrāle.
Par Spāniju pat neērti rakstīt,ja jau tās lietas tā redzi - lai būtu. Uz priekšu.

Spīdola
pirms 6 gadiem
JM - Bankovskis jau uzsver, ka ir gan šķiras - pamatšķira un izredzēto šķira.
Šorīt pamatšķira sēž mašīnās, kuras stāv garā rindā - sastrēgumā un tad pa pretējo braukšanas joslu lielā ātrumā aizdrāžās kāds no izredzēto šķiras. Vēl divus tantukus apšļakstīdams. Ielas galā signālvestē stāv valsts policijas policists, tantuki ar rokām mētājoties kaut ko stāsta tam policistam. Man garš un ziņkārīgs deguns, garām ejot arī es uzrunāju kārtības sargu un saku viņam, kāpēc jūs nereaģējāt,kad burtiski pirms pāris minūtēm redzējāt,kā rupji tiek pārkāpti satiksmes noteikumi, pie tam divas reizes. Viņš man atbild - viņš šeit esot citā uzdevumā, uz mirkli būšot jāaiztur satiksme. Ā , es noteicu - tad jau neko - tad jau seksīgu dieniņu jums.
Bet nu labi. Būtu es garāka, mierīgi skatītos šitai visai ikdienišķo sūdu jūrai pāri, tagad - kā ir tā jādzīvo.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Debess visumīļā,Joņev, es burtiski uz mirklīti atļāvos mazu vaļību,amzieri, bet jūs uzreiz kā prokurors, kur avoti, kur avoti. Ja tā, tad lasiet Ļeņina kopotos rakstus, nezinu kurā sējumā to īsto avotu atradīsiet, bet lasiet un tad - gan jau.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Un starp citu, ne jau es tos savus komentārus tur pa desmit reizēm iekopēju. Tā ir kaut kāda tehniska problēma.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Vai naidam jābūt produktīvam?
Vai nepietiek ,ka naids ir manas attieksmes demonstrējums?
Es balsoju par vienotību un tieši tāpēc tieši Vienotības politiskie noziegumi man nikno daudz vairāk kā visu citu politiķu noziegumi.
Ko dara francūži - kā kaut kas viņus sanikno - tā ielās un tur niknojās un atbrīvojās no naida. Kā pie mums ir ? Man atkal māca, ka tā ir labi un pareizi un esi trula lumpene, ja par to visu naidojies un niknojies.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Jā, kuģim taisnība - steidzos un putrojos. Vecākus pieminu tāpēc,ka viņi neko bagāti nebūdami, bija spiesti ziedot naudu skolai jauniem kliņķiem un kam tik vēl tur nē. Un viņi abi sprieda,kuri no Rīgas ciemiņiem būtu iespējamie barona pils vērtību iekārotāji un līdzņēmēji.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Lūk,abi mani vecāki bija skolas padomē. Padomju laika pamatskola atradās vācu baronu pilī. Un bija tā,ka kādā no vasarām skolas telpās uzturējās Rīgas mākslinieki,jo tur kaut ko filmēja. Un pēc tās mākslinkieku uzturēšanās - visas krāsnis, durvis, logi utt. utjprj. bija apstrādātas - viss vērtīgais paņemts un aizvests uz Rīgu. Tie nebija ne prastie zagļi, ne strādnieki.

Un tiešām - drīzāk cepti gaiļi sāks staigāt un dziedāt,kā man radīsies siltas jūtas pret tādiem smalkās dzīves baudītājiem kā BB, prex, KB banķieriem, vai tā paša Metalurga malačiem, vai airbaltic veikloņiem utt. - nu jau visus vairs ne atcerēties, ne nosaukt. No maniem ienākumiem valsts paņem 42% un taču uzrodās cilvēki, kas mani kaunina par naidu,ko jūtu pret tādiem zagļiem un bandītiem.

Ļoti dīvainā pasaulē mēs dzīvojam, vai gluži otrādi - pasaule tā pati mūžvecā - viena visiem, bet ļoti dīvaini mēs tajā dzīvojam.

Spīdola
pirms 6 gadiem
1789.g. - tie bija krievu emigranti , nevis Parīzes strādnieki , bet 1936.g. tie bija padomju spiegi-republikāņu atbalstītāji , nevis katoliskie spāņi. Nejaucies, Joņev.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Tad nevajag aiztikt manu komentāru, dukur.

Bankovskim. Lūk,es vienmēr šausminājos,kad lasīju kā strādnieku šķira uzvedās Ziemas pilī, pēc tās ieņemšanas 1917.gadā.
Kā pietaisīja superdārgās Ķīnas vāzes, apšaudīja visādas smalkas gleznas un skulptūras utt. Un kāpēc piemēram, tā neuzvedās vācu vai franču strādnieki. Tad es esmu domājusi - vai ne tāpēc,ka tā kultūras slāņa atšķirība starp strādnieku šķirām Krievijā un teiksim, Francijā arī bija milzīgi liela?
Gan jau,ka Bankovskis ne tikai pats raksta žurnālam IR, bet to arī palasa. Tur taču ir publicēta tā statistika - no kā iztiek viena 4-5 cilvēku ģimene un cik miljonus valsts vārda tiešā nozīmē dāvina vietējiem miljonāriem.
Un saki, Bankovski, kādu mīlestību pret Vāgneru, vai zināšanas par Bīlenšteinu tu vari gaidīt no tiem,kas visus skolas gadus ir klausījušos sava vēdera bada kurkstos , nevis skolotāja sniegtajās zināšanās ?
Es tik un tā kategoriski pastāvu uz to,ka stāsts ir par milzīgu sociālo netaisnīgumu,kas valda mūsu sabiedrībā, nevis par naidu pret mākslu, vai silto,gaišo ,labo,skaisto.

Vēl - lasu,ka Jelgavas pusē kāds vīrietis vilina mašīnā bērnus piesolot saldumus un kompjspēles. Un kad vakarā lietū stāvēju pieturā un iedomājos par tiem lauku nabaga bērniņiem,kuri saldumus varbūt dabūs tikai Ziemassvētkos un par tiem treknajiem papiņiem,kas tādus salijušus nosalušus velk mašīnās, man uz brīdi uznāca tāds naids un nicinājums pret sevi,ka es neko nespēju mainīt,nespēju paglābt, aizsargāt. Un tad es vienkārši piespiedu sevi nedomāt par to. Bet realitāti jau tas nemaina.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Reiz gribēju noskatīties Traviatu - kādu trešo reizi. Man bija žēl naudas , tāpēc nopirku biļeti pašā augšā - pēdējā balkonā.
Sēdēju starp pensionāriem un studentiem. Tās sirmās kundzītes man aiz muguras stāstīja viena otrai,kura jau ielikusi jaunus zobus, kura tikai liks, kurai brillei kājiņas salūzušas, kurai pavisam jaunas. Kā iet mazbērniem. Es klausījos un domāju - tā ir tā mana nākotne. Un karstiem skatieniem pētīju uz trepītēm sēdošos puišus - baigākā dzīves dziņa manī aktivizējās.
Bet bija skaisti. Man netraucēja tas,ka man apkārt nebija dārgu smaržu un odekolonu mākoņi, bet karstais gaiss bija jauks iemesls atkailināties.
Nē, mākslai ar naidu nav saistība,bet netaisnībai, negodprātībai, negodīgumam utt. gan.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Nu jau gan - galīgi garām.
Cik es eju uz koncertiem, teātriem, izstādēm - ar pašu mākslinieku piedalīšanos, dzejas lasīšanas utt. - tik nekur nekad neesmu redzējusi kādu naidīgu, ja nu nīgru tad jā, bet ne naidīgu. Ja man kaut kas ļoti nepatīk - neeju. Un naidā nagus negraužu, izvēlos to,kas man patīk.
Naids sabiedrībai ir pret visiem tiem - gan ar mākslu saistītiem,gan nesaistītiem,kuri iemanās dzīvot uz sabiedrības rēķina. Manā izpratnē - ja nebūtu izskanējusi informācija par operas nenomaksāto sociālo nodokli pusmilljona apmērā, kuru valsts operai "atlaida" un salīdzinājumam, Mnafeldei atteica iespēju tos - laikam 200 ls VIDAM nomaksāt pa daļām , bet piedraudēja ar cietumu, ja nesamaksās visu uzreiz - jā, ja ne šī klajā netaisnība - sabiedrības vienaldzība pret Žagaru būtu tikpat liela kā pret Rubeni , kuru atšķirībā no Dailes Līņa atstāja godā un amatā, pēc šmuces ar naudām.
Manā vērtējumā - galīgi nepārdomātas,subjektīvas domas.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Nu jau gan - galīgi garām.
Cik es eju uz koncertiem, teātriem, izstādēm - ar pašu mākslinieku piedalīšanos, dzejas lasīšanas utt. - tik nekur nekad neesmu redzējusi kādu naidīgu, ja nu nīgru tad jā, bet ne naidīgu. Ja man kaut kas ļoti nepatīk - neeju. Un naidā nagus negraužu, izvēlos to,kas man patīk.
Naids sabiedrībai ir pret visiem tiem - gan ar mākslu saistītiem,gan nesaistītiem,kuri iemanās dzīvot uz sabiedrības rēķina. Manā izpratnē - ja nebūtu izskanējusi informācija par operas nenomaksāto sociālo nodokli pusmilljona apmērā, kuru valsts operai "atlaida" un salīdzinājumam, Mnafeldei atteica iespēju tos - laikam 200 ls VIDAM nomaksāt pa daļām , bet piedraudēja ar cietumu, ja nesamaksās visu uzreiz - jā, ja ne šī klajā netaisnība - sabiedrības vienaldzība pret Žagaru būtu tikpat liela kā pret Rubeni , kuru atšķirībā no Dailes Līņa atstāja godā un amatā, pēc šmuces ar naudām.
Manā vērtējumā - galīgi nepārdomātas,subjektīvas domas.

dukurs
pirms 6 gadiem
tev pamatšķira -ieeja brīva http://www.valmiera.lv/zina/kultura/gustavs-klucis-vidzemnieks-pasaules-makslas-avangarda
tā lieta nav tik vienkārša...

dukurs
pirms 6 gadiem
p.s. ar Spīdolas komentāru man nav nekā kopīga,ja kas...

dukurs
pirms 6 gadiem
nav man nekā kopīga ar pamatšķiru ... man ir interesantākas nodarbes par projektu rakstīšanu,neviens man neko nevar ne iedalīt ne neiedalīt. ,,Uz pārdomām par šķirām uzvedināja trādirīdis ap Nacionālās operas direktoru un kultūras ministri."
Es varu diskutēt par katru atsevišķi par operas direktoru,vai kultūras ministri? Par abiem kopā- ne.
Citādi sanāk tikai tāds trādirīdis,kāds ir jau sanācis.
Ja mani apturēs policists par ātruma pārsniegšanu,varbūt es tikšu sveikā,ja policists būs slikts policists,,ja policists bieži rīko skandālus ģimenē,par viņu ir saņemtas daudz sūdzības utt

dukurs
pirms 6 gadiem
tik mazā zemē,kāda ir Latvija,to pašu mazumiņu sadalīt netalantīgajiem,bet gudri runājošiem
ir `muļķīgi

dukurs
pirms 6 gadiem
nupat izlasīju Kultūras Dienā svaigu,,kultūras ziņu"-nedēļu pēc Grendes atbrīvošanas Ikstena pauž sievišķīgu uzvaras prieku.
Laikam turējās,turējās,bet nenoturējās-izlauzās apmierinājuma sauciens-,,kultūras ziņa("P.B.)

dukurs
pirms 6 gadiem
operas skandāls bija tieši laikā.
un Demakovas pieminekļa uzstādīšanas epopeja arī pagaismoja naudas un mākslas attiecības.
tā kā, viss kas notiek, notiek uz labu.

dukurs
pirms 6 gadiem
Nu jau gan - galīgi garām.
Cik es eju uz koncertiem, teātriem, izstādēm - ar pašu mākslinieku piedalīšanos, dzejas lasīšanas utt. - tik nekur nekad neesmu redzējusi kādu naidīgu, ja nu nīgru tad jā, bet ne naidīgu. Ja man kaut kas ļoti nepatīk - neeju. Un naidā nagus negraužu, izvēlos to,kas man patīk.
Naids sabiedrībai ir pret visiem tiem - gan ar mākslu saistītiem,gan nesaistītiem,kuri iemanās dzīvot uz sabiedrības rēķina. Manā izpratnē - ja nebūtu izskanējusi informācija par operas nenomaksāto sociālo nodokli pusmilljona apmērā, kuru valsts operai "atlaida" un salīdzinājumam, Mnafeldei atteica iespēju tos - laikam 200 ls VIDAM nomaksāt pa daļām , bet piedraudēja ar cietumu, ja nesamaksās visu uzreiz - jā, ja ne šī klajā netaisnība - sabiedrības vienaldzība pret Žagaru būtu tikpat liela kā pret Rubeni , kuru atšķirībā no Dailes Līņa atstāja godā un amatā, pēc šmuces ar naudām.
Manā vērtējumā - galīgi nepārdomātas,subjektīvas domas.

dukurs
pirms 6 gadiem
Nu jau gan - galīgi garām.
Cik es eju uz koncertiem, teātriem, izstādēm - ar pašu mākslinieku piedalīšanos, dzejas lasīšanas utt. - tik nekur nekad neesmu redzējusi kādu naidīgu, ja nu nīgru tad jā, bet ne naidīgu. Ja man kaut kas ļoti nepatīk - neeju. Un naidā nagus negraužu, izvēlos to,kas man patīk.
Naids sabiedrībai ir pret visiem tiem - gan ar mākslu saistītiem,gan nesaistītiem,kuri iemanās dzīvot uz sabiedrības rēķina. Manā izpratnē - ja nebūtu izskanējusi informācija par operas nenomaksāto sociālo nodokli pusmilljona apmērā, kuru valsts operai "atlaida" un salīdzinājumam, Mnafeldei atteica iespēju tos - laikam 200 ls VIDAM nomaksāt pa daļām , bet piedraudēja ar cietumu, ja nesamaksās visu uzreiz - jā, ja ne šī klajā netaisnība - sabiedrības vienaldzība pret Žagaru būtu tikpat liela kā pret Rubeni , kuru atšķirībā no Dailes Līņa atstāja godā un amatā, pēc šmuces ar naudām.
Manā vērtējumā - galīgi nepārdomātas,subjektīvas domas.

dukurs
pirms 6 gadiem
Nu jau gan - galīgi garām.
Cik es eju uz koncertiem, teātriem, izstādēm - ar pašu mākslinieku piedalīšanos, dzejas lasīšanas utt. - tik nekur nekad neesmu redzējusi kādu naidīgu, ja nu nīgru tad jā, bet ne naidīgu. Ja man kaut kas ļoti nepatīk - neeju. Un naidā nagus negraužu, izvēlos to,kas man patīk.
Naids sabiedrībai ir pret visiem tiem - gan ar mākslu saistītiem,gan nesaistītiem,kuri iemanās dzīvot uz sabiedrības rēķina. Manā izpratnē - ja nebūtu izskanējusi informācija par operas nenomaksāto sociālo nodokli pusmilljona apmērā, kuru valsts operai "atlaida" un salīdzinājumam, Mnafeldei atteica iespēju tos - laikam 200 ls VIDAM nomaksāt pa daļām , bet piedraudēja ar cietumu, ja nesamaksās visu uzreiz - jā, ja ne šī klajā netaisnība - sabiedrības vienaldzība pret Žagaru būtu tikpat liela kā pret Rubeni , kuru atšķirībā no Dailes Līņa atstāja godā un amatā, pēc šmuces ar naudām.
Manā vērtējumā - galīgi nepārdomātas,subjektīvas domas.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!