Aktualitātes
24.01.2020

Teātra apvienība "Esarte" debitēs ar izrādi par vecumu

Komentē
0

Teātra apvienība "Esarte" tās mākslinieciskā vadītāja Elmāra Seņkova vadībā izziņojusi pirmo izrādi – "Pēdējās stundas", kuras vadmotīvs ir jaunu cilvēku satikšanās ar vecumu.

Režisora Elmāra Seņkova un apvienības "Esarte" aktieru kopīgi veidotajā skatuves darbā notiek jaunu cilvēku satikšanās ar it kā tik tālu un neaizsniedzamu jēdzienu kā vecums. "Līdz brīdim, kamēr nesaskaramies ar to viens pret vienu, mēs par to nedomājam vai negribam domāt. Jauni cilvēki dodas uz pansionātu, lai satiktos ar vecumu. Kā nodibināt kontaktu? Viņi saskarsies ar skaudrām un komiskām situācijām, kurās neiztrūkst baiļu, mulsuma un pašrefleksijas," teikts paziņojumā presei.

"Pēdējās stundas" ir pirmā teātra apvienības "Esarte" izrāde. Režisors Elmārs Seņkovs atklāj, kāpēc izvēlēta šāda izrādes tēma: "Apvienībai pirmā izrāde jāsāk ar tēmu, kas ir viena no būtiskākajām dzīves sadaļām – atbildība, vecums, nāve, tās tuvums. Šie jautājumi jaunajiem aktieriem, iespējams, ir sveši, bet ir svarīgi, lai viņi ir drosmīgi un nebaidās ielūkoties nākotnē. Jauniem cilvēkiem ieskatīšanās mūža nogalē ļauj vairāk novērtēt to, kas viņiem jāizdara dzīves nogriežņa pirmajā pusē."

Izrādes radošajā ansamblī darbojas aktieri Sandija Dovgāne, Una Eglīte, Alīda Pērkone, Elizabete Skrastiņa, Matīss Budovskis, Mārtiņš Gailis un Agris Krapivņickis, kā arī scenogrāfe un kostīmu māksliniece Līga Zepa, gaismu mākslinieks Niks Cipruss un producente Asnate Siliņa. Izrādes veidošanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Teātra apvienība "Esarte" ir neatkarīga teātra trupa, ko vada Elmārs Seņkovs. "Esarte" darbosies kā teātra platforma, kas pētīs šodienas laikmetu un cilvēku tuvplānā. Šajā radošajā procesā tā sadarbosies ar citiem māksliniekiem, producentiem un institūcijām.

Izrādes "Pēdējās stundas" pirmizrāde notiks 1. februārī plkst. 19.00 "Dirty Deal Teatro", Talsu ielā 1. Tuvākās izrādes plānotas 2., 3., 4. februārī un 3., 4., 5. martā, kā arī aprīlī, maijā un jūnijā. Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā "Biļešu paradīze" kasēs un internetā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!