Aktualitātes
21.03.2019

Pirmizrādi piedzīvos izrāde bērniem "Tētis" ar Kārļa Vērdiņa dzeju

Komentē
0

31. martā galerijā "Istaba" pirmizrādi piedzīvos ilgi gaidītā izrāde "Tētis" pēc Kārļa Vērdiņa dzejas motīviem, režisors Jānis Znotiņš.

Radošā komanda par izrādi raksta: "Sabiedrībā arvien vairāk pievērš uzmanību tēvu lomai bērnu dzīvē. Mamma un tētis tiek uztverti kā līdzvērtīgi, vienlīdz atbildīgi vecāki, kas savos bērnos iegulda laiku un  enerģiju. Tēva nozīme ģimenē spilgti atainojas arī mūsdienu bērnu literatūrā - viens no redzamākajiem piemēriem ir izdevniecībā "Liels un mazs" 2016. gadā izdotā Kārļa Vērdiņa dzejoļu grāmata "Tētis", kurā lielākā daļa dzejoļu veltīti tēva un bērna attiecībām.

Režisors Jānis Znotiņš kopā ar "Istabas" teātra radošo komandu, izmantojot Vērdiņa dzeju, uzvedis izrādi, kurā stāsta, par dažādiem tētiem no bērnu skatupunkta. Izrādē "Tētis" jautrā un aizraujošā veidā runā ar savu skatītāju par nopietnām lietām, rosinot uz pārdomām un sarunu starp vecākiem un bērniem. Izrādē tiek parādīts, ka tētis var būt aizņemts, dusmīgs, noguris, priecīgs, atpūties, aizrautīgs, bet, lai arī kāds viņš būtu, bērnam viņš ir pats labākais un mīļākais."

Radošo grupu veido režisors Jānis Znotiņš, aktieris Oskars Vīksne, dramaturģiskās koncepcijas autore Ance Muižniece, māksliniece Berta Vilipsone, producente Alma Kušķe.

Izrāde veidota sākumskolas vecuma bērniem un viņu vecākiem un būs redzama Galerijā "Istaba", K. Barona ielā 31b. 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!