Aktualitātes
11.03.2019

Tallina aizliedz vienreizlietojamos plastmasas traukus publiskos pasākumos

Komentē
0

Globālajam plastmasas piesārņojumam pieaugot, arvien vairāk iniciatīvu vērstas uz atkritumu daudzuma samazināšanu, piemēram, zero waste, un ekoloģisku dzīvesveidu. Tagad par vienu no Eiropas zaļā dzīvesveida galvaspilsētām sevi varēs dēvēt Tallina, kuras dome pagājušajā nedēļā pieņēmusi lēmumu aizliegt vienreizlietojamos plastmasas traukus publiskos pasākumos, ziņo "The Baltic Times".

Aizliegums stāsies spēkā ar 2019. gada 1. oktobri, tādējādi Tallina spērusi soli priekšā pārējai Eiropai, kur izmantot plastmasas vienreizlietojamos traukus nevarēs vien no 2021. gada.

Jaunais likums attieksies uz plastmasas galda piederumiem, salmiņiem, traukiem, kokteiļu maisāmajiem kociņiem un kafijas krūžu vāciņiem. To vietā drīkstēs izmantot no ekoloģiskiem materiāliem un bioplastmasas veidotus izstrādājumus, kas, nonākuši vidē, sadalās.

Tāpat no oktobra pasākumu rīkotājiem norises vietās būs jānodrošina vismaz triju veidu atkritumu konteineri: jauktiem sadzīves atkritumiem, bioloģiskajiem atkritumiem un iepakojumiem.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!