Inguna Bauere
pirms 6 gadiem
Paldies par rakstu!
Fon Fēgezaka liktenis lika ļoti daudz pārdomāt. Un iedvesmoja. Ļoti.

ko_neko
pirms 6 gadiem
un faktu par saindēšnās gadījumu dānijā tu vari izlasīt katrā portālā, kas netiek drošibas dienestu kontrolēts, bloķēts un par šādu faktu lasīšanu tu nenokļūsti tautas ienaidnieku sarakstos. tā ka būt kreisiņajam ne-kapitālisma apstākļos būtu sasodīti apgūtinoši un veselībai bīstamāk par saindētiem produktiem :)
tāpēc, ka nevar zināt, nav zināms, cik nāves gadījumu no saindēšanās notiek ideoloģisko iemelsu dēļ "noslepenotajās valstiņās" :)
un arī diez vai vairāk par 5% no tagadējiem "aktīvistiem" un "baigiem cīnītājiem" neklusētu lupatiņā, ja paši nedzīvotu brīvā informācijas telpā

ko_neko
pirms 6 gadiem
pretstatā politbirojam kapitālists savu 500% peļnu NESLĒPJ un neliek sevi par to pielūgt masu pulcēšanās vietās :)))

ko_neko
pirms 6 gadiem
Vārdu sakot, bleķis un teoretizēšana ne par ko.
Man patīk, ka veikalā kaut kas ir, nevis jāstāv trīs stundas rindā pēc suņu desas kā okupācijas laikos.
un ja esmu ēdis, tad bez brāļošanās varu tīri labi iztikt..

ko_neko
pirms 6 gadiem
jā daudziem nedod mieru vēlēšanās pasoļot ierindā. tad nu piesauc nez ko ... nesākšu atkārtot... nu, un KĀPĒC tad tā pēkšņi nevajag izolēties, KĀPĒC dzīvošana atsevišķās kopienās neko labu nedos, KĀPĒC tagadējā "māja" greizāka par ideoloģiski piepūsto, psihi ar ideoloģiskiem simulakriem (preču similakru vietā) aizvemto "kopmītnes tipa māju".
Ja nu pieļausim, ka būtu jāizvēlas, tad es balsoju par vientulību nevis "sadarbību". kaut kā dvēselei mierīgāk, bez uzbudinātiem ģerevņas bara instinktiem.

ko_neko
pirms 6 gadiem
jā kolektīvismu totalitārām sistēmām neatņemsi!
var paskatīties teiksim You Tuba par Ziemeļkorejas tēmām:
North Korea's Kim Jong Un speaks

re kur "koordinātu sistēma" rullē pa īstam:)

citādi domājošo vispār nedrīkst būt. un nav. arī kādā vēstures brīdī tautai bija tā apnikusi vientulība, ka nevarēja izturēt :)

Edge
pirms 6 gadiem
300% peļņa, protams, priekš kapitālista ir labāk - nekā priekš rindā stāvēt negribētājiem. G.Hazanova Kulinārijas tehnikuma absolventiem tagad ir iespēja izvērsties - kāds zirga desas taisa, a kāds.....
" Dānijā pēc saindēšanās ar cīsiņiem miruši 12 cilvēki, ziņo «Agence France-Presse».
http://apollo.tvnet.lv/zinas/saindejoties-ar-cisiniem-mirst-12-cilveki/662150

Edge
pirms 6 gadiem
Var izlasīt par saindēšanos un indēšanos ar spais, par korupciju, noziegumiem un daudzām citām negācijām ziņo aizgūtnēm, taču mani tas neiepriecina - drīzāk šokē. Šokē apjomi, šokē drošības dienestu mazspēja novērst noziegumus un traģēdijas.Gaist cerības, ka Latvijā ieviešot Rietum-krātijas sociālo organizāciju (vara+ekonomika+ideoloģija) varēs sekmīgi atrisināt vismaz tās lielākās problēmas, par kurām tika runāts pirms 25. gadiem, t.s. 3.atmodas laikā (migrācija, demogrāfija, ekoloģija).
Nu, par % varēs spriest pēc Latvijas čekas maisu satura izpētes, jo staļinlaika, izrādās, vēl nav pilnībā apgūti:
" 8 января 1938 года Сталин приказал руководству Наркомата внутренних дел подготовить региональную статистику политических донесений советских граждан друг на друга за период 1934-1937 гг. Через месяц к нему на стол положили любопытный документ.
Общая цифра «бдительных обращений» на территории СССР составила 4 340 086 штук. Больше всего писем органы НКВД получили в южных районах страны, меньше — в северных. В областях, которые находились за Полярным кругом, не зафиксировано ни одного доноса политического характера. В суровых условиях севера люди могли выжить только в атмосфере взаимопомощи и моральной поддержки." Литература политического доноса
http://fraza.ua/analitics/11.08.13/169866/literatura_politicheskogo_donosa.html

Edge
pirms 6 gadiem
"We don't need no education / We dont need no thought control / No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone / Hey! Teachers! Leave them kids alone!
All in all it's just another brick in the wall. / All in all you're just another brick in the wall"
Pink Floyd, Another brick in the wall, part 2.
=================================================================================
Kļūst skaidrāks, kaut gan pilnībā apjēgt nevarēšu - galu galā savu "ne-ideālo" padomju skolu nodedzināt nevarētu, kā tai k/f The Wall izrīkojās britu skolnieciņi.
Bet atgriezīsimies pie Bankovska kunga raksta pamattēmas - pie ceļu izvēles. Tagad tak' varam ko vairāk par savas zemes vēsturi apjēgt, objektīvākus secinājumus izdarīt - P.Šīmaņa un fon Fēgazeka piemērus salīdzināt? Bez ubi bena....., vēl tak arī per astra ad aspera varam ieteikt:
"- Okupācijai jābeidzas līdz ar pirmajām kapsētām. Un ja tiem krieviem šeit ir divās paaudzēs apbedīti radinieki, viņi nebrauks prom un šo zemi sauks par savējo. Šajā ziņā mums no savas vēstures jau nu ļoti vajadzētu mācīties, proti, tieši to, ko teicu mirkli iepriekš - izolācija neko labu nedod. Nedrīkstam pieļaut pirmās brīvvalsts kļūdu attiecībā uz baltvāciešiem, jo tas nāks par sliktu tikai mums pašiem. Mēs acīmredzot vēl joprojām neesam pilnībā nobrieduši, jo pārāk daudz vaļas ļaujam emocijām un nevis faktiem, situācijas izpratnei." Rita Grāvere, antropoloģe.
http://www.delfi.lv/news/comment/comment/arnis-terzens-mes-esam-tadi-neerti-eiropai-saruna-ar-ritu-graveri-fragmenti.d?id=35812901#ixzz3ADQ7Lou8

Edge
pirms 6 gadiem
Pauls Bankovskis: Svešinieki svešā zemē
Sex Pistols: No Future
=================================================================================
Mediju ziņas:"Latvijā nemācās, nestrādā un neapgūst amatu apmēram 36 tūkstoši jauniešu"
http://www.la.lv/rupju-berni/

Edge
pirms 6 gadiem
Iron Maiden, Stranger in a Strange Land.
Pink Floyd, Money.
===============================================================================
" Un tā 2013.gada 21.novembrī manas paaudzes laikā nepieredzēta traģēdija, mums, sadzīves un patērēšanas transā esošajiem, atsedza sistēmas velnišķo kāju, atklāja tās, aiz demokrātiskās fasādes paslēpušos, melno pusi No tālo atmiņu tumsas iznirst Pink Floyd un The Dark Side Of The Moon. Toreiz dziesmas Money ritmos, vārdus Money it’s a crime, money is the root of all evil today... nesaprotot, mēs dejojām un sapņojām kā komunistu varu nomainīt ar naudas varu.
Izrādās ka visa mūsu sapņu arhitektūra ir bijusi greiza, ka uzceltā māja brūk, pašus ar visām savām cerībām un sapņiem aprokot. Tu nevienu mirkli nevari būt drošs, ka nekļūsi par nākošo šīs "arhitektūras" upuri." Juris Dimiters: Maximālā pasaule
http://www.diena.lv/latvija/viedokli/juris-dimiters-maximala-pasaule-14036714

Edge
pirms 6 gadiem
Pauls Bankovskis: Svešinieki svešā zemē
Mediju ziņa:" Lielbritānijā no vientulības cieš vairāk nekā pieci miljoni pensionāru – viņi bieži vien nedēļām nesarunājas ar citiem cilvēkiem, raksta «Anglo Baltic News».

Edge
pirms 6 gadiem
Neiztiek; nevar vairs iztikt - to jau pašlaik notiekošā kampaņa "Let stay together" spilgti apliecina.
A.Smita The Wealth of Nations prognozētais 200 gadu attīstības cikls ir beidzies, tagad briti u.c. rietumnieki (nejaukt ar baltiem, slāviem u.c.) izmisīgi cenšas saturēt visu, ko vien var saturēt.

Edge
pirms 6 gadiem
Ārpus koordinātu sistēmas var tikai kādu laika sprīdi bezjēgā eksistēt.
Бессмыслица (Если Бога нет, всё позволено ).
p.s.
Nav nekāds brīnums, ka Paula Šīmaņa vārds tiek nodots aizmirstībai.

Edge
pirms 6 gadiem
"Krietni vien īsākais padomju laikmets galvenokārt ievērojams ar mantojumu, kuru raksturo visdažādākās nejēdzības, muļķības un kroplības –...."
=================================================================================
"Nerūpējaties par nākamajām paaudzēm, jo viņas par jūsējo nerūpēsies" (F.Haijeks).
Liberastu kungiem jau tas padomju laikmets mieru neliek dēļ sasniegumiem kultūrā, zinātnē, izglītībā - tā nemateriālā mantojuma, kuru tā arī neizdodas un neizdodas priHvatizēt:
"...– tādu kultūras un mākslas uzplaukumu kā pagājušā gadsimta sešdesmitajos – deviņdesmitajos gados Latvija vēl nebija pieredzējusi. Jūs ironizējat par nostalģiju pēc tiem laikiem. Taču akli ir tie, kas neredz, ka slavenais dzelzs priekškars lielā mērā pasargāja mūsu apziņu no tās kloākas, kas tagad dāsni gāžas pār mums no rietumiem un cunamiskā vienaldzībā noposta visas tās aizsargbarjeras, ko mūsu tauta gadu tūkstošos ir uzcēlusi, lai pasargātu savus cilvēkus un sevi saglabātu." Imants Kalniņš: Valsts bez nākotnes – vai tas ir tas, ko mēs esam izcīnījuši?
http://nra.lv/latvija/87454-imants-kalnins-valsts-bez-nakotnes-vai-tas-ir-tas-ko-mes-esam-izcinijusi.htm

akmens
pirms 6 gadiem
Es vēl gribu teikt par DIENAS CITATU - ir divas pamatnodarbes homo sapiens - vairoties un nogalināt.
Psihoanalītiķi zina tikai trīs ievērības notikumus cilvēku dzīvē - piedzimšana, pirmais dzimumakts un nāve.

akmens
pirms 6 gadiem
Projekts brīvā Latvija II neizdevās. Man jātaisa kardiogramma - septembrī pieraksts rindā uz oktobri.
Es vakas biju humpalās - mani pārsteidza apmeklētāju skaits, jo Latvijā vidējā alga ir 800-900 eiriki.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!