Karla Garlaši
 
Aktualitātes
16.04.2019

"Survival Kit 10.1" izziņo māksliniekus

Komentē
0

Lai kartētu radošo enerģiju, kas apslēpta retāk apmeklētā Rīgas daļā, Baltijā lielākais ikgadējais laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit" norisināsies Pārdaugavā, bijušajā Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē Zeļļu ielā 25. Starptautiskajā izstādē un pasākumu programmā no 23. maija līdz 30. jūnijam piedalīsies 34 ārvalstu un Latvijas mākslinieki.

Festivāla organizators Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs kopā ar kuratorēm Solvitu Kresi, Ingu Lāci un Anželsu Miraldu (Àngels Miralda) turpinās pētīt jēdzienu outlands (ārpuszemes, svešzemes), apšaubot tradicionālo ģeopolitisko un kultūrtelpas dalījumu centrā un perifērijā un izgaismojot sarežģītos identitātes veidošanās procesus. Arī šoreiz par festivāla norises vietu izraudzīta kāda Rīgas tukšā ēka, lai pievērstu cilvēku uzmanību tās nākotnes attīstīšanas potenciālam. Bijusī LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes ēka ir uzcelta 1888. gadā, un vispirms tajā atradies vācu bāreņu nams, bet vēlāk – milicijas skola.

"Festivāls caur personiskiem stāstiem un mikropieredzēm tieksies pētīt plašākus sabiedriskos jautājumus, attiecības starp noteiktām valstīm un veselu reģionu vēsturi. Par centrālajām tēmām izraudzītas ģeogrāfija un migrācija, lai atklātu sarežģītos jautājumus, kas raksturo dažādas vietējās kopienas. Festivāls ļaus atrasties "ārpuszemes" vietās un notikumos, kas, būdami nepazīstami vai svešādi, vienlaikus iemieso potenciālu kļūt par telpu, kurā iespējams iztēloties alternatīvu nākotni," raksta festivāla organizatori.

Santjago Mostins

"Survival Kit 10.1" piedalīsies mākslinieki Amina Ahmeda (Amina Ahmed), Kaspers Ahojs (Kasper Akhoj), Meriča Algina (Meric Algün), "They Are Here", Džūdija Bluma-Redija (Judy Blum Reddy), Skuja Braden, Izolde Cēsniece, Onedžuns Če (Onejoon Che), Sari Embera (Sári Ember), Inga Erdmane, Kasiuss Fadlabi (Cassius Fadlabi), Karla Garlaši (Carla Garlaschi), Behzads Khosravi Nuri (Behzad Khosravi Noori), Romāns Korovins, Inga Meldere / Maira Dobele, Adrians Meliss (Adrian Melis), Santjago Mostins (Santiago Mostyn), Kristina Normana (Kristina Norman), Orbīta, Pinara Egrendži (Pınar Öğrenci), Mohammeds Omers Halils (Mohammed Omer Khalil), Andress Pereira Pass (Andrés Pereira Paz), Maithu Pereta  (Mai-Thu Perret), Bita Razavi (Bita Razavi), Janeks Simons (Janek Simon), Anastasija Sosunova (Anastasia Sosunova), Andrejs Strokins / Deniss Hanovs, Diāna Tamane, Vladimirs Tomičs (Vladimir Tomic), Aleksejs Jakovļevs (Alexey Yakovlev).

Par festivālu

"Survival Kit" pirmoreiz norisinājās 2009. gadā un ir lielākais gadskārtējais laikmetīgās mākslas notikums Baltijā, ik gadu piesaistot vairāk nekā 10 000 apmeklētāju. Tas radās kā reakcija uz globālo finanšu krīzi ar mērķi rosināt sabiedrību reaģēt uz pārmaiņām mūsdienu pasaulē un pārdomāt dažādas izdzīvošanas stratēģijas. Katru gadu organizatori festivālam izvēlas sabiedrībā aktuālas un nozīmīgas tēmas. Laikmetīgās mākslas festivāla "Survival Kit" desmitais pastāvēšanas gads norisinās divās daļās: festivāla ievadošā daļa norisinājās 2018. gadā Rīgas cirka ēkā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!