nahimovs
pirms 5 gadiem
IMHO iebildes par amerikānu glābēju ir nevietā. Sižets ir tāds, ka glābējam ir jābūt no ārpuses, un nav būtiski, no kurienes. Un šajā kontekstā nav arī būtiski, ka glābjamie ir japāņi. Tas vienkārši ir tāds stāsts. Ja būtu par demokrātijas ceļiem, būtu cita filma un cits stāsts. Ja runājam par filmā redzamajiem politiskajiem kontekstiem un alūzijām, tad tie IMHO ir universāli un internacionāli.

Ieva Viese
pirms 5 gadiem
Piekrītu, ka mērķēts uz universālām tēmām kā korupcija, segregācija, bailes. Bet diemžēl stāsts nedzīvo tikai pats par sevi, tas pastāv attiecībās ar citiem tekstiem, kas bijuši iepriekš. Tas, ka amerikāņu glābēja tēls šķiet organiski izvijamies no filmas teksta, jau vien daudz pasaka par mūsu kinonaratīvu pieredzi. Un atkal: tikai tāpēc, ka filma cenšas būt gudra, mēs ievērojam tās neattapību šajā aspektā. Filma runā par netaisnīgi marginalizētajiem, runāšanas gaitā netaisnīgi marginalizējot kultūru, caur kuru runā. To varēja apiet, varēja dot vairāk notikumu gaitu mainošas darbības citiem studentiem vai laboratorijas asistentei Joko Ono.

Ieva Viese
pirms 5 gadiem
Nepieminēju, ka pašu galveno suni Chief (Virsaiti?) dzirdēsiet runājam Braiena Krenstona jeb "Pārkāpt robežu" (Breaking Bad) Voltera Vaita balsī. Latviski filma skatāma ar subtitriem.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!