JFL un ¼ Satori portāls
27.10.2008

Stīvens Bellers: Antisemītisms. Ļoti saistošs ievads

Komentē
0

Stīvens Bellers. Antisemītisms: Ļoti saistošs ievads
No angļu valodas tulkojusi Sandra Rutmane
Redaktore: Antra Neilande
Mākslinieks: Dagnis Skurbe
Korektors: Dainis Leinerts
ISBN 978-9984-39-648-4
 

„Vairāk nekā 60 gadu ir pagājis kopš antisemītisma katastrofiskajām sekām – holokausta. Laika posms starp politiskā antisemītisma sākumu ap 1880. gadu un 1942. gada Vanzē konferenci tagad ir gandrīz tikpat garš kā starp holokausta beigām 1945. gadā un mūsdienām. Šajā garajā periodā antisemītisma vieta pasaulē un tā relatīvais spēks un nozīmīgums ir radikāli mainījies. Tomēr šai attieksmes transformēšanai bija vajadzīgs laiks, un tā vēl nav pabeigta.”

Šajā grāmatā, kas oriģinālā publicēta 2007. gadā, Stīvens Bellers piedāvā atbildes uz jautājumu, kādēļ „žīdu nīšana” bijusi tik spēcīga dažādos rietumu pasaules vēstures periodos, sākot ar viduslaiku reliģiskajiem konfliktiem un beidzot ar 21. gadsimta „jauno” antisemītismu. Autors apskata, kā šis noskaņojums 19. gadsimtā pārauga politiskā un ideoloģiskā kustībā un kā sasniedza apogeju visšausminošākajā modernās vēstures genocīdā, ko pazīstam kā Holokaustu.

 

Par autoru

Stīvens Bellers (Steven Beller) dzimis Londonā, izglītojies Kembridžas Universitātē, kur vēlāk vairākus gadus strādājis par vēstures pētnieku. Šobrīd pasniedz lekcijas Džordža Vašingtona Universitātē ASV. Starp nozīmīgākajām publikācijām jāmin „Vīne un ebreji no 1867. līdz 1938. gadam: Kultūras vēsture” (Vienna and the Jews, 1867-1938: A Cultural History, Cambridge University Press, 1990) un „Pārdomājot Vīni 1900” (Rethinking Vienna 1900, Berghahn Books, 2001).

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!