Agnese Krivade 1
pirms 4 gadiem
Paldies par šo. Daudz domāju par spēju atškjirt realitāti no valodas, kura var pazust intelektuālju/mākslinieku burbuļos. Iespējams, izvēle strādāt pie savas kognitīvās empātijas ir viens no antidotiem.

dzimmijs13
pirms 4 gadiem
"Bez radošuma un empātijas tu esi puscilvēks, bez tā mēs atgriezīsimies neandertāliešu līmenī, apmēram tā viņa teica." - Atvainojos, bet tā jau ir mūsu sapiensu augstprātība! Jau arheoloģiski pierādīts ka neandertālieši rūpējās par invalīdiem, veciem cilvēkiem - tad kāpēc mēs kā pašsaprotamu esam pieņēmuši ka viņi neesot pazinuši empātiju? Turklāt vēl - puscilvēki...

Aija Andersone
pirms 4 gadiem
Kāpēc vēršaties pret sinonīmiju?

jurniece
pirms 4 gadiem
Kāpēc tāda tendence visu sarežģīt? Pirmkārt, lietojot svešvārdus. Komati neuztrauc tik daudz kā šis. "Vāļāties pa grīdu". Kur palicis normāls latviešu vārds "vārtīties" vai "gulšņāt"? Un empātija, protams. Kāpēc tad nevar lietot līdzcietība, līdzjūtība, iejūtība? Otrkārt, tā pārmērīgā rakšana dziļumā un plašumā. Manuprāt, konkrētā ikdienišķā gadījumā nav jēgas runāt par empātijas līmeņiem vai stadijām. Būtu jārunā kā konkrēti , praktiski risināt konkrēto problēmu.

Anita Bērziņa
pirms 4 gadiem
Turklāt lietojot svešvārdus nepareizi: ignorance ir nezināšana, nevis ignorēšana.

Rita Zavadska
pirms 4 gadiem
Kauns, Satori, par komatu kļūdām!
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!