Aktualitātes
14.08.2018

"Splendid Palace" tiešraidē translēs "La Scala" sezonas atklāšanas izrādi "Attila"

Komentē
0

Kinoteātris "Splendid Palace" savas 95. jubilejas sezonā turpina tradīciju piedāvāt saviem skatītājiem HD tiešraides un ierakstus no labākajiem Eiropas opernamiem. Šoreiz, 7. decembrī pulksten 19:00, varēs vērot vienu no Verdi Bel Canto novatoriskajiem darbiem – operu "Attila", kuras sižets veidots pēc 1809. gadā sarakstītas lugas motīviem.

Attila ir Džuzepes Verdi agrīnā perioda opera, ko Verdi sarakstīja 32 gadu vecumā. Šī ir pēc skaita devītā no 28 Verdi operām. "Attila" ir viens no Verdi Bel Canto novatoriskajiem darbiem, kas izvirza nopietnus uzdevumus solistiem. Īpaši tas attiecas uz basa Attilas lomu, kurā Verdi mūzika pieprasa nianses un dramatisku spriedzi. "La Scalas" 7. decembra jauniestudējumā Attilu dziedās krievu bass Ildars Abrazakovs, kurš ir viens no labākajiem šīs lomas interpretiem pasaulē. 2010. gadā Ildars Abrazakovs Attilas lomu ar lieliem panākumiem dziedāja Metropilitēna operā, bet pagājušajā gadā šo spēcīgo un izsmalcināto basu dzirdējām Verdi operā Dons Karloss kopā ar mūsu Elīnu Garanču. Par Abrazakovu mēdz teikt, ka viņa balsij piemīt Verdi akcents. 

"Attila" operas sižets veidots pēc Zaharija Vernera 1809. gadā sarakstītās lugas "Attila, Huņņu ķēniņš" motīviem. Tās darbība risinās 5. gadsimtā Romas impērijā, kad huņņu ciltis nopietni apdraudēja šīs varenās un ietekmīgās valsts pastāvēšanu.

Kā norāda kinoteātra "Splendid Palace" mākslinieciskā vadītāja Daira Āboliņa:

"La Scala" atklāšanas izrāde vienmēr ir liela intriga, un iestudējuma mākslinieciskais risinājums līdz pēdējam brīdim tiek turēts noslēpumā. Verdi opera ļauj noskaņoties gan uz klasiku, gan uz negaidītu interpretāciju. Visa Eiropa šo operas jauniestudējumu gaida ar lielu satraukumu. Mēs jūtamies pagodināti par iespēju savā 95. sezonā šo notikumu Verdi cienīgā atmosfērā rādīt kinoteātrī Splendid Palace. "

Kā zināms, "La Scala" sezona tradicionāli tiek atklāta Milānas patrona Svētā Ambrozija dienā 7. decembrī, un šī būs unikāla iespēja HD tiešraidē vērot Milānas opernama jaunās sezonas atklāšanas izrādi.

Diriģents: Rikardo Šaijī (Riccardo Chailly), režisors: Deivids Livermors (Davide Livermore), lomās: Attila – Ildars Abrazakovs (Ildar Abdrazakov), Odabella – Sajoa Ernandesa (Saioa Hernandez), Ezio – Simona Pjacola (Simone Piazzola), Foresto – Fabio Sartori (Fabio Sartori). Milānas operteātra La Scala koris un orķestris.

Biļetes iespējams iegādāties kinoteātra mājaslapā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!