Aktualitātes
31.10.2018

"Spēlmaņu nakts" balvas par mūža ieguldījumu saņems Māra Zemdega un Gunārs Placēns

Komentē
0

"Spēlmaņu nakts" balvas par mūža ieguldījumu teātra mākslā šogad saņems Latvijas Nacionālā teātra aktrise Māra Zemdega un Dailes teātra aktieris Gunārs Placēns.

Māra Zemdega (1935) bijusi Valmieras Drāmas teātra aktrise, pašlaik ir Nacionālā teātra ārštata aktrise. 1999. gadā nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai kategorijā "Gada aktrise otrā plāna lomā" par Beātes-Branta kundzes-Minnas lomām izrādē "Rīts un vakars", savukārt 2011. gadā nominēta kategorijā "Gada aktrise" par Mērijas Taironas lomu ("Garās dienas ceļš uz nakti").

Gunārs Placēns (1927) ir ilggadējs Dailes teātra aktieris, kurš sevišķu atzinību ieguvis, atveidojot dzīvespriecīgus un enerģiskus komiskos tēlus: nav aizmirstams viņa tēlojums kareivja Šveika lomā Dailes teātra iestudējumā "Šveiks". 2011. gadā viņš tika apbalvots ar IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Balvu par mūža ieguldījumu Placēnam un Zemdegai pasniegs "Spēlmaņu nakts" ceremonijā 23. novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī.

Pērn "Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu saņēma Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Ņina Ņeznamova un Latvijas Nacionālā teātra režisors Mihails Kublinskis.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!