Aktualitātes
10.12.2018

Šonedēļ iesakām: Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominēto filmu maratons

Komentē
0

Šosestdien Seviljā, Spānijā, 31. reizi pasniegs Eiropas Kinoakadēmijas balvas. Eiropas kino cienītājiem Rīgā piedāvājam programmu ar četrām no piecām kategorijā "Eiropas filma" nominētajām filmām, ko vēl līdz ceremonijai var paspēt noskatīties kinoteātros "Splendid Palace" un "Kino Bize".

"Aukstais karš"
Otrdien, 11. decembrī, plkst. 18:00 "Kino Bizē"

Eiropas kino maratonu iesakām sākt jau rīt "Kino Bizē", kur varēs noskatīties filmu "Aukstais karš" – stāstu par neiespējamu, taču nepārvaramu mīlestību, kas risinās pagājušā gadsimta 50. gados Polijā, Berlīnē, Dienvidslāvijā un Parīzē. Filmas režisora, poļa Pāvela Pavļikovska, iepriekšējais darbs "Ida" ieguva galveno godalgu 2014. gada Eiropas Kinoakadēmijas balvas ceremonijā, kas norisinājās Rīgā.

"Laimīgais Lācars"
Trešdien, 12. decembrī, plkst. 20:00 kinoteātrī "Splendid Palace"

Trešdien "Splendid Palace" būs iespējams novērtēt Alises Rorvaheres vizuāli poētisko darbu "Laimīgais Lācars", kura darbība risinās Itālijas vasarā un seko jaunā, izskatīgā un dievišķīgi nevainīgā Lācara liktenim. Šī filma ne tikai nominēta Eiropas Kinoakadēmijas balvai, bet jau saņēmusi Kannu kinofestivāla balvu par labāko scenāriju.

"Dogmens"
Ceturtdien, 13. decembrī, plkst. 17:00 "Kino Bizē"

Ceturtdien "Kino Bizē" skatāmā Mateo Garrones filma ir Itālijas pieteikums "Oskariem" un vēsta par Marčello, kam pieder suņu frizētava un kura neparastā labsirdība ievelk viņu vietējā bandīta Simones noziedzīgajās darbībās. Filma bija iekļauta 71. Kannu kinofestivāla konkursa programmā, kur "Palmas zaru" saņēma ne tikai galvenās lomas atveidotājs Marčello Fonte, bet arī viņa partneris uz ekrāna – čihuahua sugas suns.

"Meitene"
Piektdien, 14. decembrī, plkst. 20:00 kinoteātrī "Splendid Palace"

Labākā Eiropas kino vakarus piektdien iesakām beigt "Splendid Palace" ar filmas "Meitene" seansu. Beļģu jaunās paaudzes režisora Lūkasa Donta kinodrāma vēsta par piecpadsmitgadīgo Laru, kuras sapni par profesionālas balerīnas karjeru apdraud kāds šķērslis – viņai dzimstot dots zēna ķermenis. Filma jau saņēmusi vairākas balvas, tostarp Kannu kinofestivāla "Zelta kameru" par labāko debiju un FIPRESCI balvu, tās galvenās lomas tēlotājs Viktors Polsters apbalvots par labāko tēlojumu, un "Meitene" ir arī Beļģijas pieteikums "Oskariem".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!