Foto: Somālilendas Cilvēktiesību centrs
 
Aktualitātes
17.04.2018

Somālilendas dzejniecei piespriež trīs gadu cietumsodu par atkalpvienošanās dzeju

Komentē
0

Pašpasludinātās Somālilendas Republikas tiesa piespriedusi trīs gadu cietumsodu jaunai dzejniecei, kura deklamējusi dzeju par Somālilendas atkalapvienošanos ar Somāliju, ziņo BBC.

1991. gadā pēc nežēlīga pilsoņkara ziemeļrietumu Somālija atdalījās no pārējās teritorijas un pasludināja sevi par neatkarīgu valsti Somālilendu, taču starptautiski Somālilenda tiek atzīta par Somālijas autonomu reģionu, bet ne neatkarīgu valsti, kā tās valdība sevi pozicionē. Šobrīd Somālilendā dzīvo ap 3,5 miljoniem cilvēku.

Dzejniece Nasima Korana tika arestēta janvārī pēc atgriešanās no Somālijas galvaspilsētas Mogadīšo, kur, kā norāda apsūdzētāji, viņa deklamējusi dzeju, prasot Somālijas atkalapvienošanos. Apsūdzībā teikts, ka Korana apzīmējusi Somālilendu par "reģionu" un "apvainojusi un cēlusi neslavu" tās valdībai.

Somālilendas Cilvēktiesību centrs ir pieprasījis valdību atbrīvot Koranu un respektēt viņas cilvēktiesības. Centra direktors BBC norādījis, ka ir "ļoti noraizējies par Nasimas Koranas apcietināšanu un notiesāšanu", sakot: "Somālilendas konstitūcija ietver un aizsarga tiesības uz runas brīvību. Mēs lūdzam valdībai cienīt pašai savas valsts konstitūciju."

Virkne citu mākslinieku un žurnālistu tikuši arestēti Somālilendā šī paša iemesla dēļ.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!