Silvija Brice un Mārtiņš Zvīdriņš
 
Aktualitātes
03.05.2018

Soduma balvu saņem Silvija Brice un Mārtiņš Zvīdriņš

Komentē
0

Dzintara Soduma balva literatūrā šogad piešķirta tulkotājai Silvijai Bricei un prozas debitantam Mārtiņam Zvīdriņam.

Jau sesto reizi piešķirta Ikšķiles novada pašvaldības iedibinātā Dzintara Soduma balva par novatorismu literatūrā. Šogad, žūrijai lemjot vienbalsīgi, laureāti ir tulkotāja  Silvijai Bricei par vācu rakstnieka Gintera Grasa pēdējās grāmatas "Par beidzamību" (Apgāds "Zvaigzne ABC") tulkojumu. "Silvija Brice to latviskojusi ar tik cieņpilnu mīlestību, ka ik lappuse šajās poētiskajās atvadās no dzīves kļūst par pieminekli ne tikai slavenajam rakstniekam, bet ikvienam cilvēkam, kurš aizvadījis jēgpilnu mūžu," teikts balvas pamatojumā.

Balva piešķirta arī Mārtiņam Zvīdriņam par grāmatu "#Fudzi 161 km" (autora izdevums). Pamatojumā rakstīts: "Autors ir 21. gadsimta vienaudzis, un laikmeta novatoriskā elpa jūtama ikvienā viņa rakstītajā vārdā. Mārtiņš Zvīdriņš apbrīnojami talantīgi  īstenojis paša izvirzīto uzdevumu – uzrakstīt brāļa piemiņai veltītu autobiogrāfisku darbu par ceļu uz mērķi. Autors ir ārkārtīgi precīzs detaļās, neierasti atklāts un nežēlīgi patiess pašizpausmēs, un viņa absolūtais ekstremālisms vieš pārliecību, ka jaunajam rakstniekam ir pa spēkam iekarot arī literārās meistarības virsotnes."

Šogad, atzīmējot Dzintara Soduma arhīva nodošanu Rakstniecības un mūzikas muzejam, balvas pasniegšana notiks rakstnieka dzimšanas dienā 13. maijā 13.00 Raiņa un Aspazijas māja, Rīgā, Baznīcas ielā 30, kur vienlaikus būs apskatāma arī īpaši veidota izstāde no Soduma arhīva materiāliem.

 

 

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!