Aktualitātes
27.02.2018

Šodien visā pasaulē svin savulaik latviešu aizsākto Vispasaules NVO dienu

Komentē
0

Šodien, 27. februārī, visā pasaulē tiek svinēta savulaik latviešu iniciētā Vispasaules nevalstisko organizāciju (NVO) diena, kuras mērķis ir pievērst uzmanību organizētas pilsoniskās sabiedrības nozīmei līdzcilvēku dzīve kvalitātes uzlabošanā, valstu attīstībā un ilgtspējīga miera nodrošināšanā.

Nevalstiskā sektora oficiāla atzīšana notika pirms sešdesmit astoņiem gadiem, kad Apvienoto Nāciju Organizācijas rezolūcijā tika ieviesta definīcija – "starptautiskā nevalstiskā organizācija". Taču Vispasaules NVO dienas tradīcija tika aizsākta 2009. gadā, kad to iniciēja tobrīd 24 gadus vecais sociālais uzņēmējs Mārcis Liors Skadmanis un biedrība "Latvijas Pilsoniskā alianse". Pēc 9 gadiem iniciatīva izaugusi par pasaules mēroga svinībām (World NGO Day).

Kultūras ministre Dace Melbārde, kuras vadītā ministrija atbildīga par pilsonisko sabiedrību Latvijā, Vispasaules NVO dienā norāda uz iedzīvotāju vēlmi līdzdarboties un vienlaikus uz nepieciešamību valsts un nevalstiskajiem sektoriem sadarboties kopējam labumam: "Mūsu iedzīvotāju vēlme un motivācija pašiem būt aktīvākiem, savas dzīves un arī savas valsts saimniekiem, tikai pieaug. Mums ir jādomā par nevalstisko organizāciju darbības kvalitāti, arī par dialogu pašu nevalstisko organizāciju starpā, dialogu starp nevalstiskajām organizācijām un valsts un pašvaldību sektoriem, mērķtiecību un efektivitāti. Protams, tas ir darbs, kas ir jādara visām pusēm, ne tikai nevalstiskajām organizācijām. Es ticu, ka, domājot par Latvijas valsts attīstības mērķiem, mums kopīgi izdosies."

"Latvijas Pilsoniskā alianse" pievienojas sveicieniem un aicina ikvienu NVO pārstāvi uzslavēt sevi par paveikto, un pastāstīt plašāk par saviem sasniegumiem, izmantojot tēmturi #NVOdiena sociālajos tīklos.

Latvijas Pilsoniskā alianse ir neatkarīga bezpeļņas nevalstiskā organizācija – biedrība, kuras mērķis ir stiprināt pilsonisko sabiedrību Latvijā, atbalstot Latvijas nevalstisko organizāciju kopējās intereses un veidojot labvēlīgu vidi biedrību un nodibinājumu darbībai. Latvijas Pilsoniskā alianse apvieno 128 biedrus, juridiskas un fiziskas personas, kas kopumā sastāda aptuveni 70 000 privātpersonas.

Tēmas
NVO
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!