15. marta "Gājiens nākotnei". Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
20.09.2019

Šodien Rīgā un pārējā pasaulē norisināsies vērienīgi klimata gājieni

Komentē
5

Piektdien Rīgā, pievienojoties pārējai pasaulei, norisināsies "Gājiens nākotnei" – vērienīgs notikums, kas tiek rīkots ar mērķi pievērst mediju un politiķu uzmanību klimata krīzei un nepieciešamajai rīcībai. Plānots, ka tajā piedalīsies vairāki simti cilvēku, kas dosies gājienā no Vērmanes dārza līdz Doma laukumam.

"Politiķiem un medijiem jāatzīst klimata krīze, kā arī tas, ka esošā rīcība nav pietiekama, lai to risinātu," aicinājumā uz gājienu raksta tā rīkotāji, organizācija "Fridays For Future", kas klimata krīzei veltītus gājienus Rīgā rīko regulāri. "Diemžēl zinātnieku secinājumi un ieteikumi par klimata pārmaiņu iespējamām sekām paliek nesadzirdēti, ja mediji par tiem nerunā pietiekami daudz. Nepieciešama atbildīgāka rīcība no politiķu puses."

Gājiens nākotnei ir daļa no visā pasaulē notiekošā "Global Strike for Future", kurā, pēc prognozēm, piedalīsies vairāk nekā miljons dalībnieku, un arī Rīgas gājiena dalībnieki aicina nepalikt mājās: "Pēdējā gada masveida klimata gājieni ir būtiski mainījuši sabiedrības viedokli par klimata pārmaiņām. Tie liek par to vairāk runāt medijiem un politiķiem, tuvinot mūs zinātnieku ieteiktajiem risinājumiem. Piedaloties "Gājienā nākotnei", tev ir iespēja parādīt, ka steidzami nepieciešams darīt daudz vairāk, lai sagabātu mūsu nākotni. Katra cilvēka dalība ir svarīga!"

Līdz šim lielākais klimata krīzei veltītais gājiens Latvijā notika šī gada martā, un Rīgā pulcējās vairāki simti skolēnu, studentu un citu cilvēku.

Pulcēšanās 20. septembra gājienam notiks 16.30 Vērmanes dārzā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
5

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!