Aktualitātes
23.04.2018

Šodien darbojas bezmaksas grāmatu maiņas punkts

Komentē
0

Šodien, 23. aprīlī, par godu Pasaules Grāmatu dienai pie grāmatnīcas "Jānis Roze" Barona ielā 5 izvietoti īpaši plaukti, no kuriem ikviens var izvēlēties bezmaksas grāmatas, un atnest tās, kuras mājās kļuvušas liekas.

Piedalīties grāmatu dienas akcijā "Ņem sev un draugam" iespējams šodien līdz plkst. 17:00. Vairāk informācijas feisbukā.

Pasaules grāmatu un autortiesību diena jeb Pasaules grāmatu diena ir ikgadēja starptautiska UNESCO organizēta svinama diena, kuras mērķis ir godināt autorus, kā arī aicināt cilvēkus vairāk pievērsties gan grāmatu lasīšanai, gan rakstīšanai. To visā pasaulē svin 23. aprīlī, izņemot Lielbritāniju un Īriju, kur to atzīmē marta pirmajā ceturtdienā.

Pirmoreiz Pasaules Grāmatu un autortiesību diena atzīmēta 1923. gadā Spānijā, lai godinātu rakstnieka Migela de Servantesa nāves atceres dienu. Sākotnēji tie bijuši Katalonijas nacionālie svētki, taču kopš 1995. gada UNESCO to ir noteikusi par starptautiski svinamu dienu. 23. aprīlis ir simbolisks pasaules literatūrā arī citu iemeslu dēļ – tā ir arī Viljama Šekspīra un Inka Garsilaso de la Vegas nāves diena, kā arī Morisa Driona, Haldora Laksnesa un Manuela Valjeho dzimšanas dienas.

 

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!