Anton Giovanni
pirms 2 gadiem
Sveiki visi, mani ir izkrāpuši tik daudzi uzņēmumi, kuri ir apgalvojuši, ka ir reāli aizdevēji, bet visi mani centieni ir bijuši veltīgi, es esmu zaudējis vairāk nekā 3500 eiro viltus aizdevējiem, kuriem apgalvo, ka viņi nav tādi, kādi viņi ir. Kamēr mans draugs nav iepazīstinājis mani ar pareizo aizdevēju, ar kuru sazinājos, un veiksmīgi ieguvu aizdevumu no viņiem tikai 48 stundu laikā, es ieteiktu ikvienam, kurš meklē aizdevumu, nebaidoties, sazināties ar viņiem pa e-pastu: [email protected]
WhatsApp +447883183014

Anton Giovanni
pirms 2 gadiem
Sveiki visi, mani ir izkrāpuši tik daudzi uzņēmumi, kuri ir apgalvojuši, ka ir reāli aizdevēji, bet visi mani centieni ir bijuši veltīgi, es esmu zaudējis vairāk nekā 3500 eiro viltus aizdevējiem, kuriem apgalvo, ka viņi nav tādi, kādi viņi ir. Kamēr mans draugs nav iepazīstinājis mani ar pareizo aizdevēju, ar kuru sazinājos, un veiksmīgi ieguvu aizdevumu no viņiem tikai 48 stundu laikā, es ieteiktu ikvienam, kurš meklē aizdevumu, nebaidoties, sazināties ar viņiem pa e-pastu: [email protected]
WhatsApp +447883183014

Grunde
pirms 6 gadiem
Iesaku izlasīt Toma Stoparda lugu "Rok'n'rols", tur plašā vēsturiskā periodā no 60tajiem līdz 90tajiem gadiem darbojas angļu un čehu intelektuāļi, gan komunisti, gan disidenti, gan vienkārši nepiekāpīgie, gan tie, kas izdzīvošanas dēļ rakstījuši ziņojumus par draugiem, un lugas beigās visi ļaudis atkal sanāk kopā jau veci būdami, jau tad, kad pieejamas slepenās "lietas" un... kas tad ir noticis?... pasaulē agrāko taisnības cīnītāju ideāli nav uzvarējuši, bet arī "pārbēdzēji" nav neko izmainījuši uz slikto pusi... intelektuālie strīdi par tām pašām tēmām... nākas secināt: pasaule vienkārši ir gājusi savu gaitu un aizrāvusi cilvēkus līdzi. mūsu personisko ietekmi uz vēstures procesiem nebūt nevajag pārspīlēt. Lugas galvenais jautājums: kurus tagad vērts tiesāt, tos kas klausījās rokenrolu, kas mācījās tā laika skolās, kas 68tajā pameta Kembridžas studijas, lai atgrieztos tā laika Čehijā pie tankiem, tos kurus paaicināja uz tā laika padomisko slepenpoliciju, tos, kas Anglijā pārliecības dēļ nekādos laikos neizstājās no komunistu partijas? neviens jau nav uzvarējis...

Haris
pirms 6 gadiem
Ījabs:
...viņas [Ēlertes] politiskie centieni saliedēt mūsdienu Latvijas sabiedrību uz latviešu etniskā nacionālisma pamata man šķiet atrauti no realitātes.
===========================
Nu, šis teikums mani ieinteresēja.
Nebūt neuzticoties Ēlertei, tomēr jāvaicā: uz kāda gan CITA pamata pats Ījaba k-gs balstītu "centienus saliedēt Latvijas sabiedrību" - ja vien viņam būtu varēšana?

Būtu interesanti palasīt Ījaba iemēģinājumus fantāzijas žanrā.:)

kuģis
pirms 6 gadiem
ja nebalsosi, pēc tam nesūdzies.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Nevajadzēja man to čeku pieminēt. Kā to piesauc - tā nāves klusums pēc tam ....

Spīdola
pirms 6 gadiem
Maziem bērniem dod tādu māneklīti, mātes krūts vietā.
Lūk, "panesās" tāda māneklīšu diskusija. Mums joprojām ir tikai viens padomjlaika cilvēks,kurš atzīst,ka sadarbojās ar čeku - Georgs Andrejevs. Citu nav. Kas tur tos latviešus pratināja čekā,kas par viņiem ziņoja - tas ir kaut kas,ko sabiedrība laikam cenšās aizmirst visiem spēkiem, cik vien ir to spēciņu.
Mans pamatskolas direktors bija komunists. Tagad,kad man jau ir sava kaut cik nopietna dzīves bagāža, varu teikt - viens no godīgākajiem cilvēkiem,ko dzīves laikā esmu satikusi. Nav dzirdēts,ka kāds cits viņam īpaši pārmestu to,ka viņš bija komunists un tomēr - pēc Atmodas,viņš it kā aizgāja tādā pašizolācijā.
KD sekoju līdz diskusijām pēc intervijas ar Gundegu Repši. Tas,kas mani satriec - cilvēks,kas tik tiešām talantīgi kritizēja mūsu sabiedrības negācijas - korumpētību,ideālu nodošanu, draugu būšanu utt. - ticis amatā - rīkojās tieši tāpat kā tie kritizētie. Loks noslēdzies. Tas gan ir mans vērtējums,tikai un vienīgi, jo ja papētām interneta resursus - zīmīgi,ka informācija,kura nebūtu slēpjama, tomēr nav pieejama.
Ir tāds Pēteris Urtāns. Viņš saka,ka kristietībā - ja tu sāc otru kritizēt,tu jau pats grēko. Man šie vārdi iekrita sirdī,domājot par sevi. Un tad es atkal domāju - interesanti,kur mēs būtu un kādi mēs būtu - kā sabiedrība,ja tiešām mēs dzīvotu tik kristīgi - neviena slikta vārda , ne par vienu, ne par ko.
Attiecībā uz Ēlerti man jautājumi būtu tikai par viņu kā Vienotības politiķes atbildību. Jeb - grēkošu un apgalvošu - bezatbildību.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Marksam tomēr nebija tik drausmīgi darbi kā Ļeņinam - man pat bija ar zīmuli tās vietas atzīmētas- ka cilvēki jānospiež kā blaktis, bez žēlastības un lai asinis šķīst uz visām pusēm. Man žēl,ka neatzīmēju, kuros darbos ir tie citāti. Esmu gribējusi tagad paņemt kādu Ļeņina darbu un palasīt,bet nekādi nesanāk. Domāju, ka būtu interesanti.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Lūk, Ījabs ielicis virsrakstu- skandāli un apnicība. Un tā arī ir. Ļoti trāpīgi vārdu salikumi. Nebalsošu es par partiju,kas manu uzticību ir zaudējusi, bet jaunas politiskās simpātijas man nav.
Šīs saiemas vēlēšanās nevarēju izlemt par ko balsot. Sēdēju vēlēšanu kabīnē un sev stingri noteicu - pēdējoreiz šitā āksties mīļā, nezini par ko balsot - pasaudzē sevi -sēdi mājās,netēre'savu un citu laiku.
Tāpt jau ir ar to sūdzēšanos. Nekas jau nemainās vai tu sūdzies vai nē. Man tagad kolēģe sēž pie telefona un zvanās pa visu Rīgu. Viņas apsaimniekotājs nav maksājis Rīgas Siltumam kopš septembra. Un tikai tagad viņi - iedzīvotāji iedomājās to uzzināt. Es lūk, ik pa laikam - pirms maksāt apsaimniekotājam piezvanu uz RS un pārbaudu, vai mūsu naudiņa tiek pārskaitīta. Bet tagad iedomājies, kuģi, ka arī man pateiktu - nē nav samaksāts par pēdējiem 2 mēnešiem. Kā Tu domā - ko es reāli varētu izdarīt? Neko! Un arī tāpēc nebalsošu par Vienotību. Sev villas sacēluši un darbus sakārtojuši, bet vispārības labā nekas nav darīts un nekas nemainās.
Lūk,nolēmu - pamēģināt tā, rakstīt un teikt, vai nu tikai labo, vai neko. Bet man to nākas visu laiku atlikt. Nekādu nespēju koncentrēties uz to labo. Būs jau jāsaņemās ,protams. Bet šorīt atkal - kolēģe mani izsita no sliedēm - kopš mūsu katastrofas ar apsaimniekotāju 2009.gadā - nekas jau nav mainījies. Jā un ar apsaimniekošanas firmām jau tieši tāpat kā ar ātro kredītu firmām ir saistīti arī politiķi, tai skaitā - deputāti. Atkal gari, bet ko darīt - kam garā , kam īsā dzīve.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Jā,par tām augstskolām var jau piekrist, bēda tikai tāda,ka ko lasīt bija vieni vienīgi marksisma -ļeņinisma klasiķi.
Un tomēr - kad aizbraucu pastudēt vēsturi uz Oslo universitāti,jutos maziņa - ko tad es, padomju augstskolā studējusi, bet - sev par pārsteigumu secināju, ka esmu viena no zinošākajām studentēm. Jā, bija dīvaini, kad seminārā profesors man jautāja - un Tavs viedoklis Spīdola un es varēju atbildēt tieši, bez divu domu formulēšanas savā galviņā.
Par Ēlerti tik un tā nebalsošu, pirmkārt, jau Zaķa dēļ, visticamāk vispār vēlēšanās nebalsošu.
Jā, un tas žurnāls Otkritij gorod - es cenšos būt, justies brīva, bet to šķirstot bija sajūta, ka man atkal grib uzspiest krievu valodu. Baigākā pretestība radās.
Jau rakstīju kā Namībijā, kur var teikt vairums zin vācu valodu, par valsts valodu apstiprināja angļu valodu, lai cilvēkus netraumētu - okupantu - vācu valoda.

Marī
pirms 6 gadiem
Ēlerte pirms 30 gadiem lika eksāmenus padomju ideoloģijas muļķībās, jo tās ietilpa augstskolas obligātajā programmā.
Toties Ījabs šīs muļķības apgūst un cenšas iesmērēt citiem vēl 22 gadus pēc tam, kad tās vairs nav ne oblgātas, ne interesantas nevienam saprātīgam LR pilsonim.

akmens
pirms 6 gadiem
Dukura kungs, es domāju, ka mums nav taisnīgi dzīvot Otrā republikā, kas ir viena no nabadzīgākām valstīm ES. Tagadarīirtāirjādzīvo, vai ne?

akmens
pirms 6 gadiem
Grunde labi uzrakstīja. Bet man ir viedoklis, ka pasaulē eksistē NEPIECIECIESHAMAIS ļaiunums, jo negatīvās emocijas spēlē ļoti
svarīgu lomu radošā potenciālā palielināšanā. Un otrs - brīvā pasaule
smējās par marksistu tēzi, ka esamība nosaka domāšanu. Izrādās, ka
sarkaniem ir taisnība. Un ēlertei parmest zinātniskā komunisma studijas
būtu stulbi. Jo cilvēkam ir jādzīvo jebkuros apstākļos, jo dzīvojam tikai vienreiz. Zināms - kas nespēj pielāgoties apstākļiem, tas aiziet bojā.

akmens
pirms 6 gadiem
Es tekšu, ka zinu Latvijas ģenerāli, kurš bija Latvijas okupācijas varas
spēku struktūru virsnieks. Vai viņš nav kolaboracionists, jo viņš pēc
brīvas izvēles atradās dienestā?

dukurs
pirms 6 gadiem
grozies kā gribi-lielākā daļa komenti skan-TOREIZTĀBIJAJĀDZĪVO

dukurs
pirms 6 gadiem
ok. to ka S.E. zin.kom .mācijusies uz piecniekiem ,pasniegt kā kompromatu ir dumji.Bet ..
...kaut kāda fatāla NEKOJAUCITUTOREZNEVARĒJADARĪT sanāk...------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------i
interesanti kā mēs tādi izglītoti pie neatkarības tikām.
sanāk ka tās doroņinas ir bijušas stulbas zoss ?

dukurs
pirms 6 gadiem
varbūt Satori varētu uzsākt jaunu sadaļu:
Kolaboracionisms jeb Toreiztābijajādzīvo?

dukurs
pirms 6 gadiem
Atvainojos par iepriekšējā komentāra pareizrakstības kļūdām.
Pašam kauns palika.

Patricija
pirms 6 gadiem
runājot par zinkom un tamlīdzīgām lietām. jāņem vērā, ka students uzsāka studijas ap 18 gadu vecumu. vārdu sakot, personība tikai veidojas. var jau cerēt uz ģimenes audzināšanu, kura ne katram bija atklāta un patiesīga. informācija par dažādiem vēstures notikumiem, kuru nebija tā laika vēstures grāmatās, tika noklusēta arī aiz tā iemesla, lai bērnu pasaudzētu. bet, manuprāt, godprātīga šo murgu izstudēšana lieliski veicināja izpratni, kas tas īsti ir. tie, kuri tikai klausījās pasniedzējos, lai saņemtu plus mīnus sekmīgu atzīmi, palika nezinot.
ir visai dīvaini gaidīt, ka cilvēks būs jau piedzimis, zinot, kas ir labais, kas ļaunais. un nemēģinātu pats izpētīt, izvētīt, analizēt un izdarīt secinājumus.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!