Aktualitātes
30.03.2018

Simtgades filma "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" publicē treileri

Komentē
0

Režisora Edmunda Jansona un studijas "Atom Art" animācijas filma "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi", kas top Nacionālā Kino centra programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei", pirmizrādi piedzīvos šā gada oktobrī, taču jau tagad filmas veidotāji piedāvā noskatīties jaunāko filmas treileri, informē Nacionālais kino centrs.

Edmunda Jansona režisētā pilnmetrāžas animācijas filma "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" vēl top, taču filmas projekts jau ir guvis ievērību starptautiskajā animācijas filmu tirgū. Marta sākumā vairāk nekā 800 animācijas producentu, režisoru un izplatītāju no visas pasaules satikās ikgadējā animācijas filmu tirgū "Cartoon Movie" Francijas pilsētā Bordo. Tajā tika izrādīti 60 topošo animācijas filmu projekti.  Par filmu "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" interesi izrādīja pārstāvji no Beļģijas, Francijas, Nīderlandes, Spānijas, Somijas un Zviedrijas. Savukārt amerikāņu žurnāls "Animation Magazine" filmu ierindojis starp 20 interesantākajiem projektiem, kuru tapšanai noteikti vērts sekot līdzi.

Simtgades filma "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" ir vasaras piedzīvojumu stāsts par diviem bērniem un runājošu suņu baru, filmas scenārijs veidots pēc Luīzes Pastores grāmatas "Maskačkas stāsts" motīviem. Jēkabam, zēnam no Rīgas centra, vasara būs jāpavada pie radiem pilsētas nomalē, Maskačkā. Māsīca Mimmi ir diezgan neciešama, un onkulim, bijušajam jūrniekam Ērglim, vienkārši nav laika. Tomēr izrādās, ka Maskačka ir pavisam neparasta vieta – te dzīvo runājoši suņi! Un Mimmi atklāj, ka negantais uzņēmējs Imants Rausis plāno pārvērst romantisko priekšpilsētu bezpersoniskās augstceltnēs. Tas nedrīkst notikt! Vai bērniem izdosies sadraudzēties un kopā ar runājošajiem suņiem izglābt Maskačku?

Filmas veidotāji ir režisors Edmunds Jansons, māksliniece Elīna Brasliņa, scenārija autore Līga Gaisa, animators Mārtiņš Dūmiņš, producente Sabīne Andersone. Filma ir Latvijas un Polijas kopražojums un top sadarbībā ar Polijas studiju Letko.

Simtgades filma "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" pirmizrādi piedzīvos tieši mēnesi pirms Latvijas valsts simtās jubilejas – 2018. gada 18. oktobrī. Līdz šim Nacionālā kino centra programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" piedzīvotas jau piecu filmu pirmizrādes, šajā pavasarī gaidāmas vēl četras – 20. aprīlī kinoteātros startēs Ināras Kolmanes spēlfilma "Bille", maija sākumā – Kristīnes Želves dokumentālā spēlfilma "Mērijas ceļojums", maija vidū – brāļu Ābeļu populārzinātniskā filma "Baltu ciltis", bet 1. jūnijā – studijā "VFS Films" veidotais divu režisoru kopdarbs "Laika tilti" (Kristīne Briede un lietuviešu režisors Audrius Stonis).

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!