Aktualitātes
18.04.2019

Signe Baumane publicē filmas "My Love Affair With Marriage" pirmo treileri

Komentē
0

Ņujorkā dzīvojošā latviešu izcelsmes animācijas māksliniece Signe Baumane sniedz pirmo ieskatu savā topošajā filmā "My Love Affair With Marriage" ("Mana mīlas dēka ar laulību"), kas ir personisks stāsts par režisores pieredzi ar attiecībām, laulībām un savu sievišķību.

Signe Baumane par gaidāmo filmu raksta: "Biju precējusies divas reizes, bet nesapratu, kāpēc šīs laulības nepastāvēja ilgāk. Lai atšķetinātu šo mīklu, metos pētīt Neirozinātni un Mīlestības mitoloģiju. Es izlēmu savīt savus daudzos atklājumus vienā stāstā – par Zelmu, jaunu, kaislīgu sievieti ar bagātu fantāziju, kura tic, ka mīlestība padarīs viņu par pilnīgu cilvēku ar četrām rokām, četrām kājām un divām galvām. Zelma turpina iemīlēties, taču allaž kaut kas noiet greizi. Viņa ceļo caur daudzām laulībām – gan īstām, gan iztēlotām, vienlaikus sastopoties ar sabiedrības spiedienu un pašas bioloģisko pulksteni. Lai arī laulības nepadara Zelmu pilnīgu, tās, līdzīgi ugunskristībām, pārveido viņu. [..] Filma veidota no sievietes skatpunkta; tā neatvainojas un nebaidās pētīt jaunas teritorijas."

 

Signe Baumane ir viena no pazīstamākajām latviešu animācijas māksliniecēm. Viņas pirmās pilnmetrāžas animācijas filmas "Akmeņi manās kabatās", kas ironiskā veidā aplūko depresijas tēmu, pirmizrāde notika 2014. gadā Karlovivaru Starptautiskajā filmu festivālā, kur tā ieguva prestižo FIPRESCI balvu. Filma tika demonstrēta ap 140 festivālos visā pasaulē un ieguva vairāk nekā 10 dažādus apbalvojumus. Jaunā animācijas filma top līdzīgā stilistikā kā "Akmeņi manās kabatās", un tās pirmizrāde paredzēta 2021. gadā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!