Frančesko Tristano
 
Aktualitātes
24.02.2018

Sēriju "Pasaule Lielajā dzintarā" šogad atklās ar klubu mūzikas programmu

Komentē
0

Koncertu sērijas "Pasaule Lielajā dzintarā" šī gada programma tiks atklāta sestdien, 7. aprīlī pulksten 18, aicinot klausītājus doties aizraujošā klubu mūzikas ceļojumā kopā ar Ņujorkas apvienību "Absolute Ensemble", pianistu Frančesko Tristano un diriģentu Kristianu Jervi.

"Absolute Ensemble" pirms 25 gadiem Ņujorkā dibināja producents un diriģents, slavenās igauņu mūziķu dzimtas atvase Kristians Jervi (Kristjan Järvi), apvienības repertuārā atraktīvi sapludinot šķietami nesavienojamo - klasikā ieskanas džeza, roka, fanka un pat hip-hopa ritmi. Jaunākajā orģinālmūzikas programmā "Absolute Club" grupa kopā ar virtuozo un starptautiski atzīto pianistu, komponistu un DJ Frančesko Tristano (Francesco Tristano) klausītājus ievedīs aizraujošajā klubu mūzikas pasaulē.

"Tas būs ceļojums skaņas, telpas, sajūtu un jaunu iespēju valstībā," par gaidāmo šovu stāsta veidotāji, "mēs radīsim atmosfēru aktīvai līdzdalībai, dzīves baudīšanai, enerģijas apmaiņai, dejām un jaunām satikšanām!"

No 20. gadu svinga līdz rokenrolam, no ambientās mūzikas līdz mūsdienu house un hip-hopa mūzikas ritmiem – prasmīgie mūziķi izspēlēs laikmeta zīmīgākos deju ritmus cauri desmitgadēm. Programmas ideja dzimusi satiekoties divām radošām mūsdienu mūzikas personībām – Kristianam Jervi un Frančesko Tristano, kurus vieno vēlme eksperimentēt ar dažādu mūzikas žanru sapludināšanu un robežu pārcelšanu, lai piesaistītu klasiskajai mūzikai aizvien jaunu auditoriju. Abiem māksliniekiem šī būs gaidīta atgriešanās Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars".

"Jau pirms manas viesošanās Kristians Jervi man bija daudz stāstījis par šo māju, cik sajūsmināts viņš ir gan par tās izcilo akustiku un iespaidīgo arhitektūru, gan profesionālo uzņemšanu. Kristians neslēpa, cik šī vieta viņam ir īpaša un nozīmīga, un tagad tā tāda ir arī man," pēc viesošanās koncertzālē "Lielais dzintars" pērnā gada vasarā atzina starptautiski mīlētais taustiņinstrumentālists Frančesko Tristano.

Luksemburgā dzimušais pianists un tehno mūziķis Tristano spēlējas ar dažādiem mūzikas laikmetiem, žanriem un stiliem. Būdams uzticīgs intelektuālai deju mūzikai, ar klavieru un sintezatoru palīdzību Tristano veido skaņu kolāžas, kurās Baha tokātas mijas ar Freskobaldi un paša jaunā mākslinieka kompozīcijām. Ierakstījis vairākus albumus un ik nedēļu koncertējot pat vairākās pasaules valstīs, Frančesko jau kļuvis par atsauci jaunai kustībai, kas aplūko klasiskās un elektroniskās mūzikas satikšanās punktus.

Diriģents un producents Kristians Jervi izpelnījies reputāciju kā viens no inovatīvākajiem programmētājiem uz klasiskās mūzikas skatuves. Kūrējot paša radītos oriģinālprojektus, Jervi ar rotaļīgu vieglumu un tikai sev tipiskajā manierē savieno dažadu laikmetu un stilu mūziku, ar katru žestu no diriģenta pults iedvešot klausītājos neizsakāmu mīlestību pret dzīvi un mūziku.

Programmu "Absolute Club" veido Kristiana Jervi, Frančesko Tristano, Stefāno Bollāni (Stefano Bollani) un Džīna Prickera (Gene Pritsker) jaundarbi. Programma pirmatskaņota aizvadītā gada 2. septembrī Brēmenes "Musikfest", producents – "Sunbeam Productions".

Sēdvietas nav numurētas, un klausītāji koncertu varēs baudīt brīvā atmosfērā, izvēloties sēdvietu vai vietu deju laukumā.

Pirmās biļetes, sākot no 10 eiro, nopērkamas koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, I un II grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides. Koncertu ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Liepājas pašvaldības atbalstu organizē SIA "Lielais dzintars".

Koncertu sērija "Pasaule Lielajā dzintarā" tika uzsākta 2017. gadā, visa gada garumā piedāvājot iepazīt mūsdienu mūzikas personības, kas šobrīd veido spilgtas karjeras Eiropā, Amerikā un cituviet pasaulē. Sērija apbalvota ar "Liepājas Kultūras balvu 2017", atzīmējot tās nopelnus, ierakstot Liepāju pasaules koncertzāļu kartē. Sērijas nākamais notikums būs atraktīvā beļģu kvinteta Het Collectief koncerts 12. maijā. Visa sērijas 2018. gada programma tiks izziņota martā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!